Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lääne meedia ideoloogilisus paistab läbi igast lausest, Koraani põletamise näitel

-
22.01.2023
Rasmus Paludan Koraaniga.
© Scanpix

BNS vahendab üht uudist, mis on oluline nii sisult kui ka selle poolest, kuidas seda edasi antakse.

BNS vahendab agentuuri STT: “Rootsi paremäärmuslik poliitik Rasmus Paludan põletas laupäeval Stockholmis Türgi saatkonna juures meeleavaldusel moslemite püha raamatut koraani. Koraani põletamise eel pidas Paludan maha ligi tunnise monoloogi, milles ta ründas islamit ja Rootsi immigratsioonipoliitikat.

“Kui te sõnavabadusse ei usu, minge mujale elama,” ütles Paludan enne raamatu põlema süütamist. Paludani tembu vastu suurt huvi polnud, kohale oli tulnud vaid sadakond inimest.”

Kõigepealt: kuna peategelane oli “paremäärmuslane”, siis STT arvates ei pidanud ta mitte kõnet, vaid “monoloogi”.  Millistel meeleavaldustel peetakse dialooge ja debatte?

“Paludani tembu vastu suurt huvi polnud”. Kõigepealt mõiste “temp” Koraani põletamise kohta? See on hoopis poliitiline akt, mis on varem maailmas vallandanud väga emotsionaalseid ja agressiivseid sündmusi.

Ka jutt, et “huvi polnud”, on täiesti lonkav – seesama STT toob esile Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani välispoliitikanõuniku İbrahim Kalıni, Türgi režiimi toetava Türgi MHP partei esindaja Devlet Bahçeli, Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğlu ja veel paljude teiste vihased vastukajad, kusjuures Türgi ähvardab Rootsit koguni NATO-st eemale jäämisega.

Paludani esinemine lõi Rootsis laineid ning Türgis toimusid vihased meeleavaldused – ei saa küll öelda, et see sündmus oli nii marginaalne, nagu kirjeldab seda STT.

Sündmused sellele ei viita kohe kuidagi: laupäeval korraldati Stockholmis veel mitu Türgiga seotud meeleavaldust. Rootsi politsei kohaselt kulgesid kõik need rahumeelselt. Diplomaatiliste allikate kohaselt kutsus Ankara välja Rootsi suursaadiku Türgis.

Rootsi kaitseministri Pål Jonsoni järgmise nädala reedeks kavandatud visiit Türki jääb ära. Türgi kaitseminister Hulusi Akar rääkis sellest varem, lisades, et visiit jääb ära Stockholmis kavandatava meeleavalduse tõttu. Akari sõnul on Jonsoni visiit praeguses olukorras oma mõtte kaotanud.

Seega ei maksa tõsiselt võtta Lääne meediat, kellele on tühised kõik sündmused, mis ei toeta nende agendat.

Huvitav on ka Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğlu sõnavõtt Paludani aktsiooni kohta: “See on rassistlik tegu, see ei puuduta sõnavabadust,” kommenteeris ta.

Ühe religiooni püha raamatu põletamine on rassistlik? Türklased ajavad küll rassid ja religiooni väga sassi, aga eks mõiste  “rassism” ongi saanud kaikaks, millega saab materdada keda tahes ja mistahes asja eest.

Uued Uudised