Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Naljanumber: Eesti kalameestele hüvitatakse “Ukraina sõja tekitatud kahjud”

-
24.01.2023
Kui kalapüügilaevad jäävad randa, siis mitte sellepärast, et Ukrainas käib sõda, vaid seetõttu, et Stenbocki majas istub Kaja Kallas. Pilt on illustratiivne.
© UU

Absurditeater õitseb: kõik, mis saab, aetakse Ukraina sõja kaela, samas kui valitsus on ise majanduse hukka lasknud – elektrihinnad lõid lakke kaks kuud enne Venemaa agressiooni ja peapõhjuseks on siiski rohepöörde mõju elektrihindadele, sealhulgas CO-kvoodid ja börsihinnad. Kompensatsioonid kuluvad Eesti ettevõtjatele väga ära, aga nende vajaduse on põhjustanud pigem Reformierakonna vale majanduspoliitika ja liigkiindumus “rohepöördesse”.

Maaeluministeerium edastab: “Täna allkirjastati määrus, mis võimaldab hüvitada kalandusega tegelevatele ettevõtjatele lisakulud, mis on põhjustatud Vene agressioonist Ukrainas. Maaeluminister Urmas Kruuse selgitas täna määrust alla kirjutades, et kalandussektori tegevus on osa Eesti toidutootmisest, mis on julgeoleku seisukohast strateegiline sektor. „Kalandussektor on saanud tugeva majandusliku löögi, mille on põhjustanud hüppeline sisendite, eriti energia hinnakasv,“ täpsustas Kruuse toetuse vajalikkust. /…/ kütuse hinna lisakulu kompenseerimiseks ette nähtud kokku 2,18 miljonit eurot, elektri hinna lisakulu kompenseerimiseks ette nähtud kokku vähemalt 3,79 miljonit eurot.”

Esmalt kõlab “Vene agressioon Ukrainas” ja siis “hüppeline sisendite, eriti energia hinnakasv” – olgu siinkohal meelde tuletatud, et EKRE volikogu hoiatas elektrihindade tõusu eest juba 2021. aasta septembris, tehes selleks eraldi avalduse. Sõjani jäi viis kuud.

Uued Uudised ei eita seda, et Vene agressioon Ukrainas mõjutas oluliselt energiahindu, kuid see polnud ainus põhjus – Kaja Kallase valitsus aga ajab kõik oma tegematajätmised ja valearvestused ainult sõja kaela. Nii jääbki uudistest mulje, nagu püüdnuks meie kalamehed kalu Mustast ja Aasovi merest.

Odava elektri tootmiseks on Eestil endal kõik võimalused olemas, paraku ei taha “rohepöördeusku” Kaja Kallas omaenda võimsusi kasutada ja nii ongi ettevõtlus hädas ülisuurte elektriarvetega.

Uued Uudised