Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigifirma hoiak: pistke see päikesepark endale…

-
26.01.2023
Päikesepark

Postimees kirjutab, et riigiettevõte sõidab päikesepaneeli omanikest üle: alguses meelitame rohepöördega, pärast hakkate mõnusalt maksma!

Kui energiahinnad kerkima hakkasid, vallandus Eestis buum: tuhanded inimesed ostsid laenurahaga päikesepaneelid, kasutasid odavat elektrit ise ja müüsid teistelegi. Eesti Energia tahab sellele ärile kriipsu peale tõmmata.

Eesti inimesed on viimasel ajal postitanud nördinult sotsiaalmeediasse Eesti Energialt saadud kirju uute lepingutingimustega. Sellest on kirjutanud ka Uued Uudised, kuidas nõutakse ulmelisi summasid ja toredad plaanid jäävadki teostamata. Säh sulle „roheenergiat“!

„Muudatus puudutab nn elektri väike- või mikrotootjaid ehk inimesi, kes on sõlminud Eesti Energiaga võrgumüügilepingu. Neil on pisike päikesepark, mille toodetud elektri nad võrku müüa saavad,“ kirjutab nüüd Postimees, „Eesti Energia võtab sellelt võrguostult pisikese vaheltkasu ehk marginaali. Kuid nüüd seisis kirjas, et marginaal tõstetakse nii kõrgele, et inimesed peavad halval juhul müümisele veel peale maksma hakkama.“