Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Marokolane ja palestiinlane korraldasid verise rünnaku Hispaania kirikus ja Saksamaa rongis

-
26.01.2023
Verise noarünnaku Saksa rongis korraldas palestiinlane, aga terroriaktiks seda ei peeta – ju siis on see neile tavategevus.
© Scanpix

Lääne-Eeuroopas jätkuvad verised terrorirünnakud, kusjuures selgub, et üht kahtlusalust juba üritati välja saata, teist aga ei peeta tema Palestiina päritolu arvestades ikkagi terroristiks.

Hispaanias inimelu nõudnud kirikurünnakute kahtlusalusele anti läinud aasta juunis väljasaatmiskäsk, ütlesid neljapäeval ametnikud.

Marokolasest 25-aastast meest ei ole varem Hispaanias või teistes liitlasriikides kriminaalkuritegudes ega terrorismis süüdi mõistetud ja ta ei olnud jälgimise all, teatas Hispaania siseministeerium.

“Väljasaatmismenetlus algatati juunis, kuid kuna see oli haldusmenetlus ei olnud selle rakendamine viivitamatu,” ütles ministeeriumi kõneisik.

Politsei otsis neljapäeva varahommikul läbi kahtlusaluse kodu ja konfiskeeris kõik tema vara, mida nüüd analüüsitakse.

Matšeetega relvastatud mees tormas kolmapäeva õhtul kahte kirikusse Algecirase linnas, tappes kirikuteenri ja vigastades vaimulikku.

Kohalik meedia vahendab, et kahtlusalune elas mõlema kiriku lähedal. Politsei vahistas ründaja sündmuskohal. Prokurörid avasid seoses juhtunuga terrorijuurdluse.

Teine uudis tuleb Saksamaalt: Hamburgi-Kieli rongis kolmapäeval kaks teismelist tapnud ja mitut reisijat haavanud pussitaja motiivid ei olnud terroristlikud, ütles prokuratuur neljapäeval.

Palestiina päritolu kodakondsuseta 33-aastane mees on kahtlusalusena kinni peetud. “Miski ei viita terroristlikule taustale,” ütles kohaliku prokuratuuri pressiesindaja Peter Müller-Rakow. Rünnaku ja kohtualuse varasema tegevuse uurimine jätkub, lisas ta.

Mees tappis noaga 16-aastase tüdruku ja 19-aastase noormehe, seitse inimest sai haavata.

Reisijad aitasid ründajast jagu saada ja hoidsid teda kinni, kuni politsei ta Brokstedti raudteejaamas kinni pidas. Kahtlusalune vabanes hiljuti vanglast, kus ta kandis karistust kallaletungi eest, ütles politsei. (AFP-BNS)