Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kersti Kaljulaidi raamatust: tal oli s..t iseloom

-
27.01.2023
Kersti Kaljulaid
© Scanpix

Suhtekorraldaja Daniel Vaarik imbus eelmise presidendi Kersti Kaljulaidi külje alla ja kirjutas temast raamatu „Vapilõvi“, mida mõned kriitikud on nimetanud autori egotripiks.

Tarmo Vahter kirjutab viimases Eesti Ekspressis, et Kaljulaidi vaates oleks olnud isegi parem, kui ta oma uski ja hinge Vaarikule poleks avanud.

Kuigi Vaarik oli isegi ööbinud Kadrioru lossis ja saatis presidenti suisa kohtumisel Rooma paavstiga, lindistades salaja kõike ja kõiki, haruldast sisevaadet presidendi töösse sellest ei sündinud.

Küll aga saab sealt aimu, kuidas Kaljulaid EKRE-t vihkama hakkas. Kõik mäletavad ju tema intervjuud välismeediale, kus ta ütles välja „ma vihkan“.

Aga mis foobiad Kaljulaidil siis olid? Tsitaat raamatust: „Vaarikuga lävinud inimesed tundsid pärast 2019. aasta Riigikogu valimisi EKRE võimuletuleku ees paanilist hirmu. Autor viitab anonüümsetele riigiametnikele, kelle arvates „kuskil on süvaekre, mis unistab sellest, et lükata riik tagasi Venemaa mõjusfääri“.

Seda usku jagas ka Kaljulaid. „Kas Kersti arvas juba siis, et EKRE tahab Eestit itta pöörata? Jah muidugi,“ kirjutab Vaarik.

Kaljulaid võttis Helmedega tekkinud konflikti südamesse ega suutnud oma emotsioone varjata. Kadrioru ametnikud ei tahtnud enam presidendiga ühes autos sõita, sest nad ei talunud ta halba tuju. Vaariku allikate sõnul iseloomustabki presidenti „sitt iseloom“.”

Lisaks leidub ka eraelulisi seiku. Näiteks sellise: „Mind ei ole keegi maha jätnud,“ meenutab president oma esimest abielu. „Kuna enam ei toiminud, siis tõstsin selle tüübi ukse taha.“

Praegune kaasa sobis talle aga selle poolest, et viitsis lastega tegeleda – järelikult võis tuppa lasta.