Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: välispoliitikat tuleb teha külma peaga ja kalkuleerivalt

-
28.01.2023
Urmas Reitelmann.
© UUed Uudised

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann hoiatav klähviva välispoliitika eest, mis on Rootsile teinud põhjaliku karuteene – see riik võttis aastaid “sallivalt” vastu massimigratsiooni, ja nüüd takistab välismaiste kogukondade tegevus selles riigis pääsu NATO-sse.

“Suur suu ja ülbus välispoliitikas ei too tänase Eesti valitsuse näite najal muud, kui häda kaela. Rootsi uurija Robert Dalsjö kirjutab samuti, et Rootsi viimase 50 aasta “aktiivne moraliseeriv välispoliitika” maksab nüüd kätte riigi liitumisel NATO-ga. Türgi “sultani” ähvardus, et Rootsil ei tasu lähiajal NATO-ga liitumise mõtteid mõlgutada, viitab aga sellele, et Soome liigub liikmelisuse suunas, Rootsi jääb toppama.

Taaskord näide sellest, et välispoliitikat tuleb teha külma peaga ja kalkuleerivalt, riigi huve silmas pidades. Riigi, täpsemalt valitsuse eetilised tõekspidamised ja moraalsed väärtused ei huvita kedagi, targem pool suud koomal hoida ja liikuda kalkuleeritult oma eesmärkide suunas. Eesti sõgedale peaministrile siinkohal soovituslik vana ütlus: “Vähem möla, pikem samm!””