Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Mälberg: Kantaarset emovoogu anna meile igapäev!

-
28.01.2023
KALLE MÄLBERG

Kui Jumal lõi taeva ja maa, siis lõi ta ka eestlaste pattulangemise nuhtluseks ukrainlaste vapruse ja valu seljas ratsutava Sõjaprintsessi, e-valimiste kuratliku skeemi koos jälgede kaotamise „Makita“ trelliga.

Sellest vähe, laskis õiglane ja armuline Jumal Eestimaa  rahvusringhäälingusse lahti Maakri tänava kangi alt välja pääsenud unise hääle ja häguse pilguga Kantaarse Emo, rahvateatrist laenatud rekvisiidina kõrvade otsas tolknevad prillitraadid.

Suur Lähtestaja, keda armulikult esitletakse kord juhteksperdi, kord ärisuuna juhina jagab igal täistunnil lahkelt parlamendikohti, upitab pedograafide ja kunagiste pioneerijuhtide partei reitingut kõrgemale, lausa Maakri mäekristallide latva. Krimmis paiknev Arteki pioneerilaager, kuuldes tõlkemasina kaudu iga poole tunni tagant taevastesse kõrgustesse tõusva unelmatepartei reitingut, eraldas merevaatega korruse mässulise piiriprovintsi kuulsate parlamentääride memoriaaliks koos veidi vormi kaotavate „deevuskate“ Jelena, Ludmilla ja Natašaga, kes veel mäletasid vapralt fanfaare puhuvaid Valga, Paide ja Räpina tublisid pioneere…

See, daamid ja härrad, söörid ja söörinnad, pole Eesti sotsioloogia. Ei, see pole see, mida mina  viis aastat Tartu ülikoolis õppisin.

Kõikjal voogav ja virdav Kantaarne Emo ei raiska aega segavale metodoloogiale, siin ei priisata avalikustata metoodikat, meile ei anta kuidagi teada keda (kas üldse ja mis meetodiga?) valiti küsitlusse… Keda üldse küsitleti? Äkki seal vanas saapavabrikus hoopis venitati ja susserdati mingit Ansipi-aegset mudelit, kantaarset kontoriteadlikku ja parteisemulikku Emo. Mu kahtlusi pole, on kõhklused…

Muidugi ei imbu Kantaarsest Emost teateid reliaablusest, valiidsusest, representatiivsusest- virdub aga parteisemutsev migreen, menstruatsioon ja menopaus – 3M.

Küll aga jaurab ERR lahtisest kõhust iga poole tunni tagant meie kõrvadesse kallata Maakri kangialuse seksperdi soovluulu loojumatust oravpäikesest.

Kuna olin nullindateni elanud Tallinna kesklinnas, siis tollesama vanunud ansipoloogilise lootusskeemi kohaselt pidanuks ma progressiuskselt vastama, nõndap helistati mulle kantaarsest kontorist. Kuuldes aga, et ma elan Kagu-Eestis, pandi toru ära.

Ceterum Censeo: mõni aeg tagasi üritasin kutseoskaja sotsiaalpsühholoogina siseneda Kantar Emori kontorisse. Esitlesin end viisakalt soovides teada saada küsitluste teadustehnilisi üksikasju. Kuuldes minu soovi küsitleda Aivar Voogi ennast ruttas sekretärineiu kõhkleval sammul tagaruumidesse, lahtisest uksest kumas kontorilaua paberitele heitlikku valgust, kusagilt imbus kõnemõminat. Paus venis. Sekretäriletilt leitud odav klaaskompvekk sulas suus…

Viimaks laekus kohmetust kehvasti varjata püüdev neiu ning pilku peites edastas mulle teate, et ülimalt hõivatud Ajupuuder ei leia oma hinnalisest ajast viivugi minusuguse tüütu tühisuse jaoks.

Parteireitingute salastatus – salastamise põhjus salastatud!

Mida oligi tarvis tõestada. M.O.T.T.

 

Kalle Mälberg, vabaakadeemik