Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE USA esimees Mike Calamus kandideerib Riigikogusse palka soovimata

-
28.01.2023
Mike Calamus

„Ma kandideerin Riigikokku,“ teatas hea sõber ja EKRE USA esimees Mike Calamus mulle. See uudis oli küll pisut üllatav, ent tundes Mike´i tähendas see ka seda, et niisama mütsiga lööma ta ei tulnud. Kõik, mida see mees teeb, on hoolikalt läbi mõeldud — investeering versus tulemus kalkuleeritud ning korralik action plan formuleeritud.

Ega muidu poleks ta ühemehe ettevõte Calamus Enterprises (mis tegeleb kommertsköökide sügavpuhastuse ning remonditöödega) üsna lühikese ajaga praeguseks kasvanud kuues erinevas osariigis tegutsevaks kompaniiks.

Mike saabus USAsse kümme aastat tagasi, kuussada dollarit taskus. Oma sajaprotsendilise pühendumuse, kompromissitu tööeetikaga ja nutika bisnismeni vaistuga on ta kasvatanud ettevõte, mille reklaamikulud on mõistlikud, kuna teenuse kvaliteet räägib iseenda eest ning soovitused levivad kliendilt kliendile. Klientideks on muuseas USA sõjaväebaasid, rahvusvahelised lennujaamad ning isegi Valge Maja. Jah, SEE Valge Maja.

Mike, sina kui EKRE USA asutaja ning esimees, miks otsustasid kandideerida kodueesti poliitmaastikul tegutsejaks?

Mind kohustas kandideerima EKRE USA kõigi liikmete otsus ja soov, et peaksin esindama ka välismaal elavaid konservatiivseid eestlasi.

Oleme tõsises mures Eestis toimuva pärast, kus traditsioonilised pareväärtused on hääbumas ja toimub üleüldine eesti põlisrahva väljavahetamine.

Kuigi elan praegu USAs, pealinna Washington DC lähedal, muretsen oma sünnimaa saatuse pärast. Olen sündinud ning kasvanud Kuusalus, õppinud Põllumajanduse Akadeemias metsandust ja ka töötanud tegevjuhina metsandusettevõttes.

Eesti metsade hävitamine minimaalse kasumi nimel ning kogu Eesti majanduse, maaelu ning jätkusuutliku kultuuri tahtlik hävitamine globalistide poolt kurvastab mind väga.

Firmaomanikuna olen töö-ülesannetega seotud 24-7 ja meie pere noorim laps on alles kaheksa kuune…

Kõik see oleks hea vabandus, et pole aega ega energiat millegi muuga tegeleda.

Aga trööstitu olukord Eestis – rekord inflatsioon, ettevõtete pankrotistumine, ulmelised elektriarved, keeleseaduse eiramine, globalist-kommunistide pealetung rahvusriigi hävitamiseks … Loomulikult luban asuda elama Tallinnasse, kui valituks osutun, et kohtuda vähemalt kord kuus Lääne Tallinna valijatega ning garanteerin, et esindan just neid, kes mulle oma hääle andsin.

Minu firma Calamus Enterprises on nii heal järjel, et saan seda juhtida ka Atlandi tagant.

Milline on su nägemus poliitiku rollist?

Esiteks – ma ei ole poliitik, ma olen poliitaktivist. Sel on suur vahe. Teiseks – leian, et riigikogusse valitud esindaja peaks eelkõige esindama oma valijat, kes on talle hääle andnud ning alles seejärel parteid.

Valija on püha ja temaga tuleb suhelda kogu aeg – ka pärast valituks osutumist. Nii nagu hoian EKRE USA liikmetega tihedat kontakti, plaanin teha ka oma valijatega, kes mind riigikokku valivad.

Elukutseline poliitik on harjunud, et lubadus ei maksa mitte midagi – valimiste eel võib lubada ilusaid ideaale rahvale – peaasi et hääle kätte saaks.

Pärast enam aga ei huvita, kuidas valija oma eluga hakkama saab või mida tehakse, et kõik need ilusad lubadused ka teoks saaksid.

Hetkel olen kasutanud kõige enam rahvaga suhtlemisel Facebook´i ja Twitterit. Muidugi FBs olen saanud nii palju erinevaid karistusi Delfi faktifüüreite poolt oma otsekoheste ning ilustamata väljaütlemiste eest, et see on muutunud kasutamiskõlbmatuks. Sotsiaalmeedia tsensuur inspireeriski aitama kaasa platvormi Eestieest.com loomisele mis on sõltumatu, tsensuurivaba portaal, millel on juba tuhandeid lugejaid päevas nii USAs kui ka Eestis.

Mittetulundus organisatsioon on loodud rohujuure tasandil ja elatub ainult annetustest. Kuna portaal toetub USA Delaware osariigi seadustele, siis igapäevane Eestis asetleidev tsensuur meid ei puuduta. Riigikogu liikmed ja poliitikud ei tohiks olla karjääri poliitikud. Poliitikat tuleks teha missioonist ja südametunnistuse kutsest, et rahva ja oma kodumaa elu parandada. Meie Riigikogus on poliitikuid, kes on seal istunud aastakümneid, heal juhul ainult oma tooli soojendanud või üldse mitte kohal käies. Kasu rahvale on aga  ümmargune null.

Ma leian, et ei tohikski olla sellist elukutset nagu poliitik – nii mandub ka kõige tugevamate ideedega inimene ja korruptsioon lokkab oma soodustuste kindlustamiseks.

Aktiivses poliitikas ning riigiaparatuuris on vaja on uut verd, kellel on uued ideed ja kes ei allu poliitilistele õukonna mängudele.

Kuidas Eestit praegusest katastroofilisest olukorrast päästa?

Vastupidiselt üldisele arusaamale ja süstemaatiliselt promotud trööstitud olukorrale on minu arvates Eestil siiski lootust. Esmaselt tuleks võimult kõrvaldada korruptiivsed poliitikud ja oligarhid,

Riigikontrollile õiguseid ja kohustusi juurde andes. On ju iseenesest mõistetav, et Eesti Vabariigi kõige suurimaks veaks oli taasiseseivumise ajal 1991. aastal endiste tippkommunistide, sovjett sõjaväelaste ja KGB tegelaste mittekõrvaldamine võimu juurest.

Tänu sellele hakkas Eestit valitsema nõukaaegne ´´eliit´´, kelle huviks polnud põhiseaduse järgimine ega rahva heaolu. Eratasmise sildi all varastasid just need tegelased riigi ja rahva paljaks.

Mida arvad Eesti energiakriisist?

Eesti „energiakriis“ on tahtlikult tekitatud mahhinatsioon, mida serveeritakse „rohepöörde“ ja maakera „päästmise“ sildi all. Põlevkivi jätkuks Eestis vähemalt sajaks aastaks – millest saaks toota imeodavat elektrit mitmele põlvkonnale meie tööstuse ja elanikkonna tarbeks.

Koheselt tuleks ära lõpetada igasugune C02 kvootide pettus! Energiasõltumatus on riigi ja rahva turvalisuse ja iseseisvuse alustala.

Oled korduvalt väitnud, et eestlaste kogumaksukoormus on reaalselt kuni 70% Kuidas seda muudaksid?

Maksud tuleb alandada jõuliselt, alustades bürokraatliku riigiaparaadi ametnike vallandamisega vähemalt 50% ulatuses. On ju Eestis riigitöötajate osakaal tööhõives üks maailma suurimaid. Kõikvõimalikke inspektoreid ja riigiametnikke on meil iga ala peal rohkem kui kusagil mujal – nemad tuleks suunata eraettevõtlusesse.

Mu enda panus selle idee elluviimiseks on see, et ma ei lähe riigikogusse raha pärast. Ma isegi ei taha palka ega soodustusi sealt! Tulen tasuta tööd tegema, missioonitundest ja elan oma rahakoti peal, sest olen mures Eestis toimuva pärast, kus rahvas jääb järjest vaesemaks ja ettevõtted aetakse pankroti. Ajuvaba ning kriminaalne elektri ja kütuste turg, kus valitsevad kokkumäng, kartellid ja uue maailmakorra kehtestamine.

On talumatu, et pedopiltnikud poliitikud saavad medaleid ja naeravad mõnitades rahvale näkku!

Eesti nö eliit elab kuskil teises reaalsuses – nende käes on võim, materiaalset puudust nad ei tunne, kuritegude eest neid ei karistata korruptiivse prokuratuuri ja kohtusüsteemi poolt… süvariik oma eheduses.

Millised on su peamised ettepanekud Eesti tuleviku parandamiseks?

Eesti valimistel hääleõigus ainult Eesti riigi kodanikele! See on iga arenenud demokraatliku riigi printsiip. Kõik Eesti riigi ja rahva jaoks vaenulikud ja illegaalselt sisserännanud isikud tuleks koheselt maalt välja saata.

Praegu aga suretatakse eestlaseid välja Donbasist sisseveetud venekeelsete isikutega, kes soovivad elada Tallinnas ja Narvas – oma “vihavaenlaste” seas.

Au sisse tuleb tõsta traditsiooniline pere ja teha rohkeid maksusoodustusi lastega peredele! Arvan, et need Riigikogu valimised jäävad viimasteks, kus eestlased ise oma kodumaal valida ja valitseda saavad, kui midagi radikaalselt ette ei võeta. Majanduse kollaps pole mitte ainult oht, vaid juba reaalselt toimubki.

Poliitikaga ei tegele sa mitte ainult Eesti kontekstis, vaid oled aktiivne ka teisel pool ookeani. Miks?

Mind on alati huvitanud maailmas toimuv, sest see ju puudutab meie kõigi igapäevast elu. Ei saa passiivselt käes rüpes istuda ja ainult viriseda. ISE peab tegutsema, et oma õiguste eest seista, oma peret kaitsta ning majanduslikult kindlustada.

Olen kohtunud ja loonud sidemeid USA kõige võimsamate poliitikutega, et nende edu saladusi välja uurida ja siinset poliitilist süsteemi tundma õppida – kas ja kuidas ma isiklikult positiivseid muudatusi ellu viia saaksin.

Võin liialdamata väita, et mul on rohkem sidemeid kui Eesti saatkonnal USA-s. Näiteks 45-nda presidendi Donald Trump´iga olen kohtunud isiklikult mitmel korral ja olnud kutsutud külaline ta Florida kodus Mar-a-Lagos.

Tuntumatest vabariiklastest võin mainida Mike Pompeo, Rudy Giuliani, Liz Harrington, Kellyanne Conway, Andy Biggs jne. Kui EKRE valituse moodustab, siis need kontaktid kuluks marjaks ära kahe riigi vahelise koostöö raames, eriti praegu kus Vabariiklased võtsid üle alamkoja ja 2024 USA presidendi valimistel kandideerib taas ka Donald Trump, kes kõrvaldati süvariigi poolt valimispettuse kaudu.

Pere ja töö kõrvalt olen hetkel hõivatud õpingutega prestiižses Heritage Foundation Academy’s, kus koolitatakse tulevasi konservatiivide liidreid ja tudeerin Montgomery College’is kriminaalõigust.

 

Küsitles Ave Maria Blithe