Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aarne Mäe: EKRE oli jälle ajast ees – eurokomisjon toetab ühtäkki piiridele tarade rajamist

-
31.01.2023
Aarne Mäe

Kui nii edasi läheb, peaks Eesti Konservatiivne Rahvaerakond oma järgmistel valimiskampaaniatel võtma loosungiks “Meie näeme tulevikku!”, sest järjest ja järjest saab ka teistele selgeks, et see, millest EKRE on rääkinud ja rääkinud ja rääkinud, ongi lõpptulemusena õige ja tuleb käiku panna. Järjekordne tõestus on piiritarade teema, millele erinevad tühikargajad Reformierakonnast ja mujalt pidevalt vastu olnud ja nüüd mõmisedes nõustuma sunnitud.

Nimelt kirjutab liberaalide poolt jumaldatud veebiväljaanne Politico, et üha rohkem Euroopa Liidu (EL) liikmesriike nõuab välispiiridele tarade ehitamist, mida Euroopa Komisjon ühtäkki toetabki (sic!).

Mäletate veel, millal see oli, kui Ungaris kaevati üks teleoperaator kohtusse, kui see üritas politseinikku aidata, tõugates piiriületajat. Trumpi müüri mõnitajatest ei tasu rääkitagi. Käisin ise seda nelja aasta eest Arizonases, Mehhiko piiri ääres vaatamas, aga siis tehti Trumpiga üks-null. Nojah, see on Ameerikas.

Kõlab nagu mingi paroodia, kuid ERR vahendab nüüd tõemeeli, et Politico teatel saatis Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen  Euroopa Liidu liikmesriikidele kirja, milles kutsus üles rajama tarasid Euroopa välispiirile.

Oma kirjas kirjeldab ta EL-i fondide käikulaskmist, et toetada liikmesriike piirikontrolli võimekuse ja taristu tugevdamisel. Tuuakse näiteks, et Austria tahab ehitada Bulgaaria ja Türgi piiri äärde tara, mis läheks maksma kaks miljardit eurot.

Siin tuletatakse meelde, et enne 2015. aasta rändekriisi pidas EL pagulaste vastuvõtmist traditsiooniliseks humanitaarabinõuks. Nüüd on mõistus koju jõudnud. Ent, kas hilja ei ole?!

Nüüd astub Euroopa Liit samme, mida kunagi selle juhid pidasid vastuoluliseks, kuna juba 12 EL-i riiki nõuab välispiiride tugevdamist, nende hulgas on ka Taani ja Poola. Brüssel kritiseeris varem järjepidevalt Ungari karmi piiripoliitikat, nendib tänane ERR – rahvusringhääling, kes koos teiste peavoolukanalitega on EKRE rändeseisukohti aina põlastanud.

Lõpetuseks, ERR lisab fakte, kas omast peast või Politicast, sel polegi vahet, põhiline on sisu: “Ungarist rändas 2015. aastal läbi umbes 400 000 migranti ja põgenikku, enne kui parempoolne valitsus sügisel lõunapiiri okastraataiaga sulges. Budapest kaebas siis EL-i kohustuslikud põgenike ümberjagamise kvoodid Euroopa Kohtusse ning võttis vastu seadused, mis karistavad illegaalselt riiki sisenemise ja piiritarade lõhkumise eest.”

Aarne Mäe