Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rebane valimiste kanalas

-
31.01.2023

Rahvusringhäälingul ehk inimkeeli riigimeedial on üks omadus, mida teistel kanalitel on raske järgi teha.

ETV kutsub saadetesse ikka samu kõmumeedia staarikesi, kellest kubiseb eratelevisioon. Ütleme näiteks, et erakanal kutsub Koit Toomet eetrisse 100 korda, Anu Välba aga 120 korda. Ausalt öeldes kahtlane üllatusmoment, sest kes see ikka järge ajab, inimese võime peast arvutada on ju veelgi piiratum, kui saatejuhtide piiratus. Eriti siis, kui üksluine pilt, tühi jutt ja pirisev hääl teevad loiuks.

Natuke suurem on riigimeedia ülekaal homoteemade upitamise alal: erakanalid upitavad, riigikanalid aga upitavad ja veel võtavad homosid tööle kah.

Muidugi on ERRil kõige rohkem edumaad poliitiliste saadete vorpimise alal: erameedia peseb vaatajate ajusid oma investorite ja reklaamiraha eest, riigimeedia aga vaatajate enda maksude eest. See on täpselt nagu meie panganduse ja riiginduse kurjategijatel: lasime pesta Venemaa miljardid ja selle raha eest pesi Kreml eestimaalaste ajusid, ostes lisaks ka rakette ja droone.

Viimane musta huumori valdkonda kalduv nali ERRilt: Raul Rebane tuli Vikerraadio lainel valijatele appi ja kukkus õpetama, „kuidas oleks riigikogu valimistel lihtsam enda jaoks õige ja põhjendatud valik langetada.“

Vapustav: sümpaatne inimene, aga ka vana vasakliberaalne propagandist annab EV paljukannatanud kodanikele näpunäiteid, kelle poolt hääletada ja kelle poolt mitte.

„Näiteks 2019. aastal aktualiseeris EKRE abielureferendumi teema ja pikka aega tundus, et see ongi rahva peamine mure. EKRE-t võib õnnitleda, neil õnnestus tühjast kohast probleem tekitada. Kui see ikka väga tähtis asi oleks, siis see oleks jutuaine ka nendele valimistel. Aga ei ole, järelikult oli see lihtsalt edukas propaganda,“ ütles edukas propagandist Rebane.

Kes ilmselgelt ei ole kursis, et homoabielude ja muude jälkuste seadustamine sisaldub praegu lausa kolme erakonna valimisprogrammides (oravad, kahesajatajad ja sotsid). Säh sulle kommunikatsiooniekspert.

Kui RR tahaks rääkida konkreetselt LGBT küsimusest, siis peaks ta aru saama, et EKRE ei tekitanud probleemi, veel vähem tühjale kohale, nagu ta siin väidab. Vaadake, kui soomuutjal lõigatakse ära teatud asjandus, siis vabanenud ehk tühjale kohale ei tekita enam midagi, isegi probleemi mitte.

Nii et andes valijatele nõu kukkus hea Raul kohe agiteerima konservatiivide vastu. Seda on ta teinud varemgi ja järjepidevalt. Tahtis kogunisti areneda nõuandjast poliittehnoloogiks ja soovitas Isamaale: „kui tahate end säilitada, vastanduge EKRE-le!“

Ehk jaga konservatiive ja valitse.

Aga see, et ERR pistis lihtsameelsete eesti valijate kanalasse vana kavala propagandarebase, räägib sellest, et lolliks tehtud riigimeedia auditooriumi võib nüüd köita vaid must huumor. Oleks võinud kutsuda valijale abiks veel „Kristjanit“, Trallat, Kanneli ja Kiisleri. Kumba Kiisleri, vahet pole. Minupärast kasvõi mõlemad.

Kui orgia, siis orgia.

https://www.youtube.com/watch?v=0LnXJOxOv0U

Ivan Makarov