Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimees “paneb Goebbelsit”: valimiste eel võeti ette Hitleri võimulepääsu kirjeldamine

-
31.01.2023
Postimees kasutab Goebbelsi võtteid. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Postimees näib tõestavat, et Hitleriga rahvast hirmutades saab üheaegselt edukalt kasutada propagandaminister Goebbelsi taktikat.

Niimelt kirjutab Postimees: “ÕUDUSTE ALGUS 90 AASTAT TAGASI ⟩ Hitler söötis saksa valijatele võltsitud eneseusku ja demagoogiat”.

Ühest küljest oleks justkui tõesti aastapäev, aga samas on ka Eesti valimised tulemas ja pole kahtlustki, et väljaande propagandalugu teenib kindlat eesmärki.

Pole kahtlust ka selles, kelle pihta Postimees oma goebbelsliku noole suunas. Praeguses olukorras näivad kaldus meediale kõik sildid kõlbavat: Hitler ja natsism, “Kremli agendid”, kodanlikud natsionalistid, populistid…

Ühte ei taha sellised sopaloopijad mõista: kõigel toimuval on omad põhjused. Tulevad võimule “head” või “halvad”, on keegi selleks eeldused loonud, palja populismiga inimesi ära ei lollita.

Praegu on Reformierakond riigi nii sügavasse kriisi juhtinud, et siin ei ole mõtet kedagi Hitleriga hirmutada: asjad saavad minna hullemaks, kui vasakliberaalne koalitsioon peaks jätkama; ja saavad paremaks minna, kui konservatiivid saavad võimaluse viia riik tagasi teele, mis valiti 1918. ja 1991. aastal.

Hitleriga pole siin mingit pistmist. Või kui on, siis ikka nende poolt, kes eriüksuslased ja koerad meeleavaldajate vastu viisid ning vaenukõneseadusega sõnavabaduse rahvalt võtta tahavad.

Muide, Weimari vabariigis kehtestati päris karm vihakõneseadus ja Hitler kasutas just selle ära opositsiooni vaigistamiseks.

Uued Uudised