Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvuskonservatiivid ei hoia tasakaalus eelarvest kahe käega kinni, kui laenu abil on võimalik edasi minna

-
01.02.2023
Vajalike ehitustööde jaoks tuleb leida igasuguseid võimalusi. Pilt on illustratiivne.
© UU

Rahvusringhääling on erakondadelt küsinud, kuidas nad suhtuvad reformierakondlikku tasakaalus eelarve fetišisse ja EKRE leiab, et eelarve miinusesse laskmine ei ole tabu, kui laen aitab riigil edasi areneda.

“Kui on küsimus, kas Eesti riigi eesmärk on tasakaalus eelarve või inimeste jõukus, siis inimeste jõukus on meie jaoks tähtsam. Kogu meie eelarve- ja maksupoliitika lähtub sellest, et majandus peab kasvama, mis tähendab, et me tahame tarbimismakse, keskkonnatasusid ja käibemaksu alandada,” ütles EKRE esimees Martin Helme.

Helme ei välistanud, et rasketel aegadel võib eelarve miinusesse lasta. “Eelarve- ja maksupoliitika on meil paindlikud. Me tahame makse alandada, selleks, et majandus hakkaks kasvama ja see iseenesest tooks meile maksulaekumisi juurde,” selgitas ta.

Laenu võtaks EKRE Helme sõnul eelkõige neljarajaliste maanteede välja ehitamiseks, aga ka tuumajaama või põlevkivielektrijaama ehituseks, samuti julgeoleku parandamiseks.

EKRE lubab valimisprogrammis tõsta peretoetusi, langetada diisli-, bensiini- ja gaasiaktsiisi Euroopa Liidu miinimumini, langetada ravimite ja toiduainete käibemaksu ning ehitada välja neljarajalised maanteed Tallinnast Tartusse, Pärnusse ja Narva. (ERR)