Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti sotsioloogia on oravate sõnnikukast?

-
01.02.2023
“Sotsioloogia pole Venemaal keelatud!” – “Sõnnik pole ka Venemaal keelatud!”

Eesti sotsioloogia on sama täpne, kui Vene sotsioloogia, ehk sa saad täpselt nii palju, kui palju oled maksnud. Eriti enne valimisi muutub sotsioloogia eriti aplaks, nagu mõttetud eesti popartisid suvel ja jõulude aegu: just siis on vaja teha rehatuure, et teenitud rahaga elada üle järgmiste kvartalite ümbrikuraha ikalduse.

Tegelikult on eesti sotsioloogia ikka õudne sült, bubblegum music, häbiväärne tegevus, avalik prostitutsioon ja lollimängimine, nagu „selgeltnägijatel“ ja „munamudijatel“. Ühiskondliku kasu ja otstarbekuse seisukohalt on nad täielikud parasiidid, kes õgivad töökate inimeste poolt loodud meedia- ja toiduresurssi.

Professor Preobraženski ütles oma noorele kolleegile Bormenthalile, et too jumala pärast ei loeks tühja kõhu peale nõukogude lehti. Mina rumalast peast lugesin eile enne magamaminekut Postimehe õhtuseid veebilugusid. Ja sattusin peale loole „Poliitikavaatleja: EKRE kõnnib Ukraina-retoorikaga õhukesel jääl“.

See on tõsi, et meie valitsus kõnnib praegu oma Ukraina-retoorikaga õhukesel jääl, lohistades enda järel kogu Eestit. Ka lühikese m(andaad)iga president hoopleb, et nende sõda on meie sõda. Loodetavasti ei jõua need Eestit sõtta tirivad tegelased meelitada Eestile rakette pähe enne valimisi, siis aga normaalse tulemuse juhul tuleks kiiremas korras muuta seadused ja korraldada erakorralised presidendivalimised kogu EV kodanikkonna osavõtul, ja ka erakorralised kohalikud valimised, kus valijateks on mitte umbkeelsed putini alamad, vaid meie oma riigi kodanikud. Ja Eesti rahvast praegu ohustavad tegelased mingu tootvale tööle või kontorirotiks.

Aga eile õhtul tulid riigiametnikuna aastaid Riigikantselei Euroliidu sekretariaadis ja Riigikantselei Strateegiabüroos töötanud (kui seda tööks võib nimetada) politoloog Tõnis Leht ja Tartu Ülikooli politoloog Martin Mölder Postimehes välja selliste teesidega, et ma ei hakka neid siin analüüsimagi, sest religioosne fanatism ei olegi tegelikult ei analüüsitav ega ka ravitav. Kui mingi politoloog sisendas endale, et EKREl on mingi eriline Ukraina-retoorika, siis mingu ise koos oravate ja muude kahjuritega ülalmainitud õhukesele jääle, soovitavalt Peipsi järvele, ja eemaldugu võimalikult kaugele kaldast. Siis oleks Eestil rohkem perspektiivi.

Standardvalesid kordavad „politoloogid“ on poliitiliselt patogeensed. Sellest said sedapuhku aru ka Postimehe lugejad.

Juhan Telgmaa: „Võiks ju suhtuda naljaga — venelased on politoloogiale leidnud kohase vaste, boltologija. Aga mage on, kui üks boltoloog Tartu Ülikooli soliidse sildi all propagandistlikku valet levitab. No ei ole EKRE ukrainlaste aitamise vastu, vaid on vägagi selle poolt nagu Eesti rahvas üldiselt. Aga EKRE hoiatab täiesti põhjendatult, et me ei peaks vastu võtma rohkem põgenikke, kui 1) kannab välja eestlaste arv meie riigi rahvastikus ja 2) kui paljudele põgenikele me oleme suutelised kindlustama neile igas mõttes inimväärikust austavad tingimused. Tundub, et see arv on piiri peal, kui juba mitte ületatud. Eriti, kui võrrelda mistahes teise riigiga.“

Marika Eomois: „See, et Kaja Kallas “tõlgendab” ja valetab, on arusaadav, ta pole enamaks võimeline kui kätteõpitud lauseid ettenähtud olukordades ette kandma aga politoloog võiks olla veidi tõsiseltvõetavam ja neutraalsem, mitte ei ürita oma asjatundja maski taga valetades isiklikku maailmavaadet propageerida. Kommenteerin ainut artikli päist, sest ei viitsi seda jama rohkem lugeda. EKRE pole kunagi eitanud vajadust Ukrainat toetada ja abistada, lihtsalt nad ei pea õigeks oma rahva hävitamist. Politoloog võiks kuulata ERR korrespondendi Astrid Kanneli tehtud intervjuud Ukraina sõjameestega, kes räägivad Ukraina sõjapõgenikest Euroopas sh Eestis vanuses 20- 40 aastat, et need on venemeelsed putinistid, kes ootasid venelasi Ukrainasse aga kui sõda algas, siis pagesid minema, kuigi neil on seadusega riigist lahkumine keelatud. Aga Eesti valitsus hoopis majutab neid ja maksab toetusi kuigi peaks nad Ukrainasse tagasi saatma.“

Hea, et targad inimesed ei allu peavoolumeedia sotsioloogilis-politoloogilisele ajupesule. Meil on veel kindlasti lootust. Tahaks lohutada selle faktiga ka Tõnis Lehte, kes „tõi välja EKRE toetuse langusena kaks põhjust“, sest ta ise on lehes avaldatud pildil ikka eriliselt morni näoga.

EKRE toetuse „languse“ hindamiseks aga mingu mõnele Martin Helme üle-eestilise turnee kohtumisele valijatega. Kui muidugi hea poliitguru saali mahub.

Aga võib öelda, et mina saatsin. Ja saatsin kohe mõnuga.

Ivan Makarov