Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: universaalpakett on pettus, päästvad lahendused on ainult EKRE-l

-
01.02.2023
Henn Põlluaas
© Uued Uudised

Sattusin täna Äripäeva artiklile, kus küsiti erinevatelt erakondadelt, mis saab elektri universaalpaketist. Mina küsin, miks seda ei küsitud ka EKRE käest? Kas see on erapooletu ja tasakaalustatud ajakirjandus?

Toon EKRE seisukohad siinkohal siis küsimata välja, sest meie energiakava erineb kõikidest teistest ja on ainus, mis lahendab probleemi ja toob Eesti kriisist välja.

Nn. universaalpakett on tegelikult häma ja rahva petmine, nagu spekulatiivne elektribörs. See ei lahenda probleemi ja ei puuduta enam kui 90 protsenti meie ettevõtetest, kes seetõttu ei suuda võistelda ei sise- ega välisturul ja on sõna otseses mõttes likvideerimisohus kas kohe või varsti. Kriis ja allakäik tuleb peatada!

Elektri hind tuleb alla lasta kriisieelsele tasemele. See on võimalik! Ärge uskuge neid, kes väidavad, et pole.

Põlevkivielekter on kallis ainult sellele kunstlikult juurde lisatud CO2 kvoodi hinna ja kõrgete maksude tõttu. Kõigepealt tuleb ära kaotada hullumeelne CO2 kvooditasu, mis on pool universaalteenuse hinnast. Lisaks alandada aktsiisi, käibemaksu ja kaevandustasusid. Ning lõpuks kaotada ära taastuvenergia maks, millega nuumatakse niigi tänu elektribörsile hüperkasumeid saanud nn. roheenergiajaamu.

Lõpptulemuseks ongi odav elekter ja kaob ära vajadus kõiki alandavate toetuste ja mingite kummaliste universaalteenuste järele.

Madal energiahind peatab omakorda hinnatõusu ja inflatsiooni, viib hinnad alla ning päästab Eesti majanduse, ettevõtted koondamistest ja pankrottidest ja inimesed töötusest ja vaesusest.

Töösse tuleb panna ka kolm suletud Narva katelt, mille remondiks kulub kuu kuni poolteist. See annab meile juurde 500 MWH ja Eesti energiavajadus on kaetud ka kõige suurema energiatarbimisega hetkedel. Ülejäägi võib müüa Nord Pooli börsile, kes tahab, ostku, Eesti selle kallist elektrit ei vaja.

EKRE kava ellu viies on meie inimestel ja ettevõtetel tagatud kättesaadav ja odav elekter, riigil energiajulgeolek. Nii lihtne see ongi, mis kõige olulisem – see on võimalik. Vaja on ainult poliitilist tahet. Nagu näha, teistel erakondadel seda pole.

Kõik teised riigid kasutavad erinevaid meetmeid hinna alla toomiseks, meie liberaalne valitsus aga vaid ettekäändeid, justkui midagi ei saa teha, kõik on keelatud ja üleüldse olge vait, sest enne kui elekter oli odav, te ju ei virisenud. Nii enam edasi ei saa!”

Henn Põlluaas,

EKRE riigikogu fraktsiooni esimees