Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Isamaa” minister arvab, et kodu saab rahaga kinni maksta. Ilmselt siis ka kodumaa

-
02.02.2023
Lea Danilson-Järgil on kodu seal, kus koti maha panna saab.
© UU

Kui ennast “Isamaaks” nimetav poliitkamp usub, et esivanematelt päritud kodu saab asendada ja rahaliselt “kinni plekkida”, siis miks ei või nad sama arvata ka kodumaa (isamaa) kohta?

Isamaa arvates saab kõike rahas mõõta. BNS vahendab: “Isamaasse kuuluv justiitsminister Lea Danilson-Järg märkis neljapäeval valitsuse pressibriifil, et Nursipalu polügooni laiendamisele ette jäävatel inimestel peab avanema hüvitise eest võimalus omandada uus kodu.

Danilson-Järg märkis, et oluline on, et kaitsevägi saaks vajalikul määral harjutada, kuid sama oluline on ka, et tuleb arvestada nende inimeste huvidega, kelle kodud polügooni maa-alale jäävad.

“Tänases arutelus jäi siiski mulje, et kinnisasja avalikes huvides omandamise seadus ei ole väga selge selle koha pealt, kas kodude võõrandamine peaks toimuma turuhinna alusel või peaks kompensatsioon katma uue kodu hankimise kulud,” ütles Danilson-Järg.

Ta tõdes, et sageli just maapiirkondades ei peegelda konkreetse kinnistu turuhind selle väärtust koduna. “Isamaa seisukoht on küll, et selles osas tuleb seadust täpsemaks muuta ja inimestele tuleb tagada võimalus uus kodu saada selle asemele, mida on riigil vaja avalikes huvides omandada,” märkis minister.”

Isamaa ei vaatle Nursipalu probleemi mitte sellest aspektist, millest lähtub kohalik rahvas, kes nutab taga oma kodusid, vaid ikka “isamaalastele” omasest seisukohast, et raha lahendab kõik. Isamaal on igal asjal hinnalipik küljes.

Kas me saame uskuda, et kodu mõiste hüljanud isamaalased pole hüljanud ka kodumaa mõistet? Üks nende hääletorudest Aimar Altosaar reklaamis hiljuti nende “head rahvuslust”, mis seisnes kodumaa jagamises kõigiga, kes siia tulla tahavad.

“Isamaa” tähendab erakonnana pigem läbikäiguhoovi ja “kodu on seal, kus kohver”. Erinevalt Lea Danilson-Järgist on näiteks luuletaja Kauksi Ülle ja paljud teised mures just ajaloolise järjepidevuse pärast, mida kodud edasi kannavad.

Uued Uudised