Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sillamäe sotsid legitimiseerivad „surematu polgu“ tegevust

-
02.02.2023
Lauri Läänemets

Sillamäe linnavolikogu SDE fraktsioon pöördus Riigikantseleisse avaldusega, milles märgib, et „mälestusmärkide demonteerimine kohalike elanike arvamust arvestamata on vastuvõetamatu praktika ja on omane demokraatiakaugetele autoritaarsetele riikidele.“

Sotsid arvavad, et sõda Venemaa ja Ukraina vahel ei anna õigust mõnedele poliitikutele „külvata vaenu erinevate rahvuste vahel omaenda riigi sees.“ SDE fraktsioon väidab, et linnaelanikud ei omista mälestusmärgile mitte mingit ideoloogilist ega poliitilist konteksti ja vene sõdurite vormgi on apoliitiline. Sotside arvates osutub tundmatu sõduri lammutamine „sügavaks psühholoogiliseks traumaks kohalike elanike jaoks“ ja „hinnatakse kui sügava riigipoolse lugupidamatuse akti kohaliku elanikkonna suhtes“.

Pöördumine on avaldatud portaalis Infosila, kus võib leida veel Eduard Odinetsi, Aleksandr Tšaplõgini ja teiste sääraste autorite sütitavaid lugusid, k.a. veel üks Sillamäe SDE fraktsiooni pikk kiri EV riigihalduse ministrile Tškalovi nimelise tänava ümbernimetamise lubamatusest. Veel ühe loo pealkirjas süüdistatakse punamonumentide teisaldajaid „satanismis“, rubriigis „Surematu polk“ on avaldatud rohked õnnitluslood Venemaa Võidupäeva puhul, kajastatud „surematu polgu“ üritused ja kroonika ning palju muud.

Ühes naljakas loos „Narva linnavolikogu sunnitakse järjekordselt rääkima eesti keelt“ väidetakse: „Üle Sillamäe linnavolikogu veeretati ka neid raskeid veskikive. Mitte kõik saadikud ei oska riigikeelt. Kuid neid valis RAHVAS, keda kõige viimasemas järjekorras huvitab see, kas rahvaasemik oskab eesti keelt.“

SDE esimees Lauri Läänemets, kas teie Sillamäe volikogu fraktsioon on täiesti autokefaalne? Ja miks SDE kantselei juhataja avaldab oma lugusid väljaandes, kus on olemas rubriik „Surematu polk“?

Lugupeetud siseminister, võideldes eestlastest löömameeste ja lõhkeainega terroristide ning „venelaste läbipeksmise“ vastu, kuidas te suhtute oma erakonnakaaslaste terve fraktsiooni osalemisse „vene maailma“ šovinistliku väljaande tegevuses ja ka sellesse, et kaassotside arvates „RAHVAST“ kõige vähem huvitab see, kas tema asemikud oskavad riigikeelt“?

Olete te ikka kursis EV seadustega, olete te ikka SDE esimees ja olete te ikka siseminister?

Ivan Makarov