Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valetav peaminister: Kaja Kallas rääkis Nursipalu rahvale üht, valitsuse istungil teist juttu

-
02.02.2023
“Mis Lukašenka? Mina otsisin silmadega Macroni!”
© Uued Uudised

Reformierakonnale omaselt valetavad nii peaminister Kaja Kallas kui ka kaitseminister Hanno Pevkur rahvale häbematult otse näkku.

Maaleht kirjutab: “Valitsuse istungil Nursipalu kiiret valmimist soovinud Kaja Kallas rääkis võrumaalastele vastupidist” .

“Peaminister Kaja Kallas rahustas võrumaalasi lubadusega, et kiirendatud korras Nursipalu harjutusala ei laiendata. /…/ Umbes tunni väldanud dialoog muutus vahepeal päris teravaks. Valitsusjuhi sõnum, et kiirendatud korras ja 18 kuuga laiendust valmis ei ehitata, rahustas inimesi siiski maha,” lisab Maaleht.

Valitsuse istungil aga teatas Kallas, et Nursipalu laiendamine on vajalik nii kaitseväele, kaitseliitlastele kui ka Eesti liitlastele. Teda rääkis sisse ka kaitseminister Hanno Pevkur, kes ütles, et kaitseväe Nursipalu harjutusväljaku kiireks laiendamiseks võiks veel enne valimisi, selle Riigikogu koosseisu ajal seadust muuta.

“Kui kehtivat õigusruumi õnnestub veel selle parlamendikoosseisu ajal muuta, mis puudutab planeeringu eri liike ja nende aluseid, siis on võimalik ka kiiremini edasi liikuda,” rääkis Pevkur neljapäeval Vikerraadio saates “Uudis+”.

Maaleht täpsustab veel, et “Mingit mõjuanalüüsi, kuidas harjutusvälja laiendamine kohalikku ettevõtlust, turismi ja laiemalt inimeste heaolu mõjutab, ei ole aga tehtud ei riiklikul ega kohalikul tasandil” ja “Kolmapäeva õhtul levis sotsiaalmeedias jutt sellest, kuidas peaministri visiidi ajal kahurid vaikisid, aga selle järel alustati taas mürarikka harjutamisega.” Seegi räägib mõndagi.

Kui reformierakondlaste jutust veerand uskuda, oled ka poolega petta saanud, võiks olla uus Rõuge vanasõna.

Uued Uudised