Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ettevõtja Indrek Neivelt leiab, et Eesti inimesed lepivad hinnatõusudega liiga lihtsalt

-
03.02.2023
Reformierakondlik hinnatõusupomm mõjutab ka Tallinna lennujaama.
© UU

Välismaal leitakse “Kaja Kallase imetlemise” kõrval aega ka imestamiseks, miks Eesti inimesed inflatsiooni ja hinnatõuse nii rahulikult vastu võtavad, samas kui kordades madalama inflatsiooniga riikides (Hispaania) on rahvas tänavatel. Ka Eesti ettevõtja ja majandusanalüütik Indrek Neivelt peab eestlasi liiga leplikeks.

Eesti Euroopa kiireimate hulka kerkinud inflatsioon tuleneb muu hulgas ka sellest, et siinsed tarbijad kipuvad hinnatõusu liiga lihtsalt alla neelama, rääkis ettevõtja Indrek Neivelt Vikerraadio hommikusaates.

“Edasine hinnatõus sõltub palju inimeste käitumisest. Liiga kergelt neelavad Eesti inimesed hinnatõusu alla,” ütles Neivelt. “Hinnatõusust tuleb rääkida, esitada küsimusi. Ministrid, riigiasutused, riigikogu oma komisjonidega peaksid küsima.”

“Eesti Pank, terve kvartalitäis inimesi, vastutab hinnastabiilsuse eest. Lubasid kaks protsenti, tuli 22 protsenti,” märkis Neivelt.

“Groteskne näide oli Tallinna lennujaama 30-protsendiline hinnatõus. Mida see tähendab Eesti majandusele Tallinnast viimase turismitaluni välja?” küsis Neivelt hinnatõusu peale Tallinnast hulga otselende lõpetanud Ryanairile viidates. “Eestlane lepib hinnatõusuga, aga rahvusvaheline lennufirma ei leppinud.”

Eestlaste orjameelsust kinnitab endiselt ka Reformierakonna populaarsuse püsimine, kuigi selle taga võib olla ka poliitoravate poolt osavalt üles köetud sõjahüsteeria, kus Kaja Kallase sõnade järgi üheaegselt ollakse sõjas, valmistutakse selleks ja otsest sõjaohtu ei ole.

Indrek Neiveltil on tuline õigus ka selles osas, et kui inimesed võtavad hinnatõuse leplikult vastu, siis võetakse seda justkui loana hindu tõsta ja järgneb kiire hinnaralli, sest keegi ju vastu ei ole.

Allikas: ERR