Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Karl Olaf Rääk: sõnavabaduse piiramine võib eluohtlik olla

-
03.02.2023
Internetis on tsensuuri kõvasti tunda.
© Scanpix

Sõnavabaduse all peetakse üldiselt silmas vabadust oma arvamusi välja öelda, isegi kui see kellelegi meele järgi ei ole. Sõnavabadusega kaasneb vastutus oma sõnade eest. Kuid see on vaid üks sõnavabaduse tahk.

Sõnavabaduse puudumisel on märksa ohtlikum külg. Kui sõnavabadust hakatakse piirama mingi kildkonna huvide läbisurumiseks, võib olukord eluohtlikuks muutuda.

Võtame kõige lähema näite, ehk selle, kuidas Facebook käsitleb koroonavaktsiinidega [1] seotud informatsiooni.

Nende ainetega seoses saame eristada totaalselt erinevaid infovoogusid. Üks on vaktsiinimüüjate ja -turustajate propaganda, mis kinnitab läbikukkumist eirates siiamaani, et nn. vaktsiinid kaitsevad inimesi haiguse eest, need on kontrollitud ja tõhusad, süstimise kõrvalnähud on olematult väikesed ja immuunsuse hoidmise ainus vahend on kõigi inimeste, imikust kuni raugani, regulaarne süstimine.

Teine seltskond räägib risti vastupidist juttu. Ained, mida eksitavalt vaktsiini nime all pakutakse [1], on kaasa toonud enneolematu hulga kõrvalmõjusid. Lubatud immuniseeriv mõju preparaatidel puudub. Samas on nende tõttu sandistatud ja surnud rohkem inimesi, kui kõigi farmaatsiatoodete süül viimaste aastakümnete jooksul kokku. Koos süstikampaaniaga tekkis liigsurmade laine, mis kestab siiamaani. Järjest valjemini kõlavad hääled, et tervisele ohtlike ainete süstimine tuleb koheselt lõpetada ja sajandi roima korraldajad vastutusele võtta.

Me võime vaidlema hakata selle üle, kellel on õigus ja kellel pole. Aga lõpuks loeb vaid see, mis inimestega tegelikult toimub, mitte see, kes vaidluses peale jääb

Kui keegi hüppab maja katuselt alla, siis ta kukub maha ja saab vigastada. Faktikontrollid ja massimeedia võivad kinnitada, et alla hüppav inimene jääb õhku hõljuma. Nad võivad vait sundida kõik need, kes vastu vaidlevad, aga võitjaks jääb tegelikkus. Kõrgelt alla hüppav inimene saab vigastada. Libavaktsiinidega on sarnane lugu [2].

Kui reaalsusele vastavat, teadusuuringute ja praktilise elu näidetega kaetud infot Facebookis jagada, rakendub poolautomaatne tsensuur, mis liigitab kõik ebameeldiva “väärinfo levitamiseks”. Karistuseks on sõnumi peitmine ja tõekuulutaja vaigistamine. Inimestelt röövitakse võimalus saada tasakaalustatud infot.

Kujutleme nüüd olukorda, kus inimene loeb ametlikku propagandat ja usub seda, sest muu teave on väärinfo nime all ära keelatud. Ta usaldab meediat, usaldab arste, laseb endale süsti teha ja saab tervisekahjustuse. Sõnavabadus oleks talle andnud võimaluse erinevat teavet võrrelda ja langetada teadlik valik. Tsensuur võtab selle võimaluse ära.

See on sama, nagu keegi eemaldaks miinivälja juurest sildid tekstiga “Ettevaatust, miiniväli”, ja pistaks autori väärinfo levitamise eest kartserisse. Sest miinitootja on tõe peitmise eest maksnud. Kui inimesed üksteist hoiatama hakkavad, siis läbimüük kannatab.

Sõnavabadus on vabadus teisi inimesi hoiatada. Sõnavabadus võimaldab ohtlikele protsessidele aegsasti pidurit tõmmata. Võta ära sõnavabadus ja varsti on platsis repressioonid, kuritarvitused, üldine häda ja viletsus. Koonduslaagrid, ühishauad, Hitler, Stalin, Mao Zedong. Alati luurab nurga taga mõni psühhopaat, et võimu haarata.

Just sellel põhjusel on vaja jõuliselt reageerida, kui keegi üritab õilsate loosungite varjus läbi suruda vaenukõne või väärinfo keelamise seadust. Ebameeldiv jutt ei tapa kedagi, sõnavabaduse puudumine see-eest tapab.

Karl Olaf Rääk

Viited:

[1] mRna geeniteraapia preparaatide vaktsiiniks nimetamine tekitab jätkuvalt palju segadust. Need ei ole vaktsiinid.
https://uueduudised.ee/arvamus/karl-olaf-raak-meile-valetatakse-need-pole-vaktsiinid-vaid-geeniteraapia-preparaadid/

[2] How bad is my batch
https://howbad.info/