Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Valge: Eesti ärkamisaegade suurmehed hääletaksid EKRE põhimõtete poolt

-
04.02.2023
Jaak Valge kõnelemas.
© UU

EKRE poliitik ja kandidaat uutel Riigikogu valimistel Jaak Valge esines Tartu rahu aastapäeval kõnega, mille üks osa rääkis sellest, et vaid EKRE kannab endas meie ajaloo suurmeeste aateid.

“Me peame olema oma suurmeeste ja kangelaste väärilised, aga teadma, et nad toetavad meid.

Kui Lembitu oleks elanud nüüd, 2023. aastal, siis oleks ka tema võidelnud oma maleva eesotsas Eesti iseseisva otsustamisõiguse eest. Nii nagu meie.

Kui Tasuja oleks läitnud oma tõrviku nüüd, 2023. aastal, siis oleks ta kutsunud meie rahvuskaaslasi võitlema ülekohtu vastu. Nii, nagu meie.

Kui Jakob Hurt või Karl Robert Jakobson oleksid koostanud meie 2023. aasta programmi hariduse ja kultuuri osa, siis oleksid seal seisnud needsamad seisukohad, mis meie programmis seisavad.

Kui Julius Kuperjanov võitleks tänasel päeval Eesti julgeoleku eest, siis teeks ta seda nii, nagu meie teeme.

Kui Jüri Uluots näeks meie tänase päeva Eesti õigussüsteemi ja Eesti demokraatiat, siis tahaks ta seda muuta nii, nagu meie seda tahame.

Ning valimistel annaksid oma hääle rahvuskonservatiivide poolt ka Jaan Tõnisson ja Artur Sirk. Meie poolt hääletaks ka Konstantin Päts, ehkki pisut hapu meelega, sest ta ei tahaks Tõnissoniga ühtemoodi hääletada. Aga hääletamata ta ka ei jätaks, ning teisi, kelle poolt hääletada, tal lihtsalt pole.

Johannes Vares-Barbarus meie poolt ei hääletaks, tema valiks Eesti 200. Aga saame ka ilma temata läbi, sest tunneli lõpus on valge! Koos päästame Eesti!”