Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: meil on vaja luua võitlejaid, mitte parasiite

-
04.02.2023
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

Dubai asutajalt, šeik Rašidilt küsiti kunagi oma kodumaa tuleviku kohta ja ta vastas nii. „Mu vanaisa sõitis kaameliga, mu isa sõitis kaameliga, mina sõidan Mercedesega. Mu poeg hakkab sõitma Land Roveriga ja mu pojapoeg hakkab sõitma Land Roveriga. Mu pojapoja poeg hakkab aga taas kaameliga sõitma.

Miks nii?!

Rasked ajad sünnitavad tugevaid mehi. Tugevad mehed loovad ilusaid aegu, ilusad ajad omakorda nõrku mehi ja need omakorda tekitavad raskeid aegu. Paljud ei saa sellest aru, kuid meil on vaja luua võitlejaid, mitte parasiite.

Ajalugu tõestab meile ilmekalt, et suured impeeriumid – troojalased, pärslased, kreeklased, kreeklased, roomlased – nad kõik varisesid aastate jooksul ja neid ei vallutanud mingi välisvaenlane. Nad olid mädad seestpoolt ja langesid just seetõttu. Ameeriklased on jõudnud 240. aasta tähiseni ja see on samuti hakanud silmnähtavalt murenema.

Mercedesed ja Land Roverid hakkavad minevikku vajuma ja kaamelid on muutumas üha aktuaalsemaks. 18-aastaste generatsioon ründas kunagi Normandia rannikut ja nüüd, kaks inimpõlve hiljem, peidavad 18-aastased end turvaruumidesse ja varjenditesse isegi omaenda tunnete ja sõnade eest. Nad tahavad tasuta asju valitsuse käest, kuna nad arvavad, et peavad seda saama ja on seda väärt. Ajalugu on söömas iseennast.“

Õiguslased tõstavad siinkohal kohe häält, et miks too šeik vaid meestest ja poegadest rääkis ja sisuni seetõttu ei jõuagi ning on selle üle ilmselt isegi uhked.

Mis meil olemas on?! Meil on kaitseminister, kes otsib õigustust fraasiga „PÄEVA TEEMA | Hanno Pevkur: Nursipalu otsuste kritiseerimise asemel pange end kaitseministri rolli”.

Üleskutse on vastuvõetav ehk väikesele isikute ringile, kes omavad kõigele muule ka piisavat AMETIalast ettevalmistust või „lavaka“ mõnele kursusele midagi lavale tuua. Lugedes veelkord ülaltoodud teksti tekib aga praeguse kabineti koosseisu vaadates küsimusi küll.

Andres Raid