Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valimiste eel: välisminister Urnas Reinsalu põhitööks on saamas “hukkamõistmised”

-
05.02.2023
Praegu veel on haare lai.
© Uued Uudised

Eestil on omad liitlased, kes toetavad meid ja keda meie toetame, aga neid suhteid ei ole mõtet ära labastada pidevate toetusavalduste ja hukkamõistudega. Kui jälgida uudistevooge, siis on lihtsalt liiga palju põhimõtteliselt õigeid, kuid olemuslikult mittevajalikke eneseupitusi, mille kohta võiks öelda: meie sõbrad teavad seda niigi.

BNS: vahendab: “Välisminister Urmas Reinsalu mõistis hukka Hiina väidetava luureõhupalli viibimise Ühendriikide territooriumil. “Avaldan toetust Ameerika Ühendriikidele nende suveräänsuse kaitsel läbiviidud operatsioonile,” kirjutas Reinsalu sotsiaalmeedias. “Mõistan täielikult hukka USA suveräänsust ja julgeolekut kahjustavad provokatsioonid. Ameerika Ühendriigid saavad alati loota Eestile kui strateegilisele partnerile.”

Tore, et välisminister hukka mõistab, aga luureõhupall pole kaksiktornidesse lennanud lennukid, sellele tegid ameeriklased juba üks-null ära ja rahu majas. Aga Reinsalu pidas vajalikuks “hukka mõista” ja isegi abi pakkuda.

Kaja Kallas tekitas Ukraina sõjaga seoses pretsedendi, kus “hukkamõistude” ja teiste sõnavõttudega välismeedias sai Reformierakonna populaarsuse, mis kriisidega mittetoimetulemisest räsitud oli, lakke tõsta. Ilmselt ei anna see teistele poliitikutele rahu ja minnakse sama teed, üritades ülisõjakusega ka enda populaarsust kergitada. Reinsalu sõnavõttudest enne valimisi paistab välja püüe mistahes hinnaga pildil olla.

Uued Uudised pakuvad Urmas Reinsalule veel terve rea sündmusi, mida hukka mõista: Hiina tegevus Hongkongis, Uiguurias ja Taiwani väinas; Myanmari sõjaväelise režiimi tegevus oma rahva vastu; Talibani-Afganistani ja ajatollade Iraani tegevus naiste vastu, palestiinlaste terror sünagoogi vastu Jeruusalemmas ja Iisraeli vastus sellele; islamistide tegevus Malis, Somaalias, Burkina Fasos, Tšaadis, Mosambiigis ja mujal Aafrikas; Etioopia kirikurünnakud, Brasiilia otsus uputada keskkonnaohtlik vana sõjalaev, Jaapani peaministri nõuniku “homofoobsed avaldused”, surmaga lõppenud hairünnak noore naise vastu Lääne-Austraalias…

Välisminister võibki BNS-i uudised ette võtta ja vorpida hukkamõiste, tavalised inimesed, kes ei kandideeri valimistel, ütlevad lihtsalt: tublid, jänkid, et hiinlaste õhupalli alla koksasite!