Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kellele automaatväravad, kui lennuliinid suletakse

-
06.02.2023
Tallinna lennujaam
© Uued Uudised

Eesti riigi, majandusministeeriumi ja ministre Riina Sikkuti (SDE) järjekordne käpardlikkus viis selleni, et Eesti jääb muust maailmast üha enam isoleerituks. Nimelt teatas Tallinna lennujaam hiljuti, et lennufirma Ryanair sulgeb märtsi lõpust Tallinnast seitse lennuliini ja jätkab lende vaid kaheksasse sihtkohta. Otsuse peamine põhjus oli plaanitav lennujaama tasude tõus.

Kuid omaette huvitav on majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti selgitus, et lennujaamatasusid tuleb tõsta sellepärast, et Tallinna lennujaam saaks investeerida näiteks automaatsetesse väravatesse, kus inimesed ei peaks oma sülearvuteid või vedelikke eraldi välja võtma.

Küsimusele, kas on mõtet tõsta lennujaamatasusid ja investeerida moodsatesse lahendustesse, kui see toob kaasa olukorra, kus lennufirmad sulgevad liine, vastas Sikkut, et ei lennujaam ega riik selliste valikute ees tegelikult ei seisa.

Iirimaa lennufirma teatas, et Tallinna lennujaam kavatses tõsta lennujaamamakse 35 protsenti. Seetõttu lõpetab lennufirma otselennud kuude sihtkohta, seahulgas Iirimaa pealinnas Dublinisse. Samuti vähendatakse lende Berliini.

„Need kärped on otseselt tingitud Tallinna lennujaama ebaloogilisest otsusest tõsta tasusid,“ teatas lennufirma esindaja.

„Uued tasud on ülemäärased ja muudavad Tallinna, Eesti peamise lennujaama, täiesti konkurentsivõimetuks võrreldes Euroopa lennujaamadega,“ teatas Ryanari esindaja. Firma sõnul vähendavad teised lennujaamad oma tasusid, et pandeemiajärgsel turul positsioone taastada.

Lennufirma turundusdirektori Dara Brady sõnul üritasid nad Tallinna lennujaamaga mõistlikule kokkuleppele jõuda, kuid see ei õnnestunud.