Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peavoolumeedia töömeetodid on samad mis vandenõuteoreetikutel

-
07.02.2023
Meediamajadest voolab välja sõnasoppa. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kuna valimiste päev läheneb kiiresti, siis võib iga hetk oodata mõnda Postimehe või Delfi Meedia “paljastust”, mis on suuremas osas väljamõeldis, aga valijate mõjutamiseks sobib küll – mis sest, et vale kord välja tuleb, aga valijad on selle tulemusel juba rünnatava poliitilise jõu hüljanud.

Eriti just Eesti Ekspressi puhul paistab silma tööstiil, kus soovitud tulemuse saamiseks tõmmatakse vägivaldselt seoseid, mida tegelikult pole olemas. Seda on kasutatud näiteks SAPTK ja ülemaailmse katoliikluse sidemete “tõestamiseks”.

Kui keegi kasutaks seda stiili Delfi Meedia enda vastu, siis näeks see välja nii.

Delfi Meedia üks omanikke on H.H. Luik. H.H. Luigel on tuttav, kelle sõber on advokaat. See advokaat viibis ühel koosolemisel, kus viibis ka härra X. Härra X-il on sõber, kes töötab firmas Y, selle firma üks kaasaktsionäridest aga on Z, kes sõbrustab Vene oligarhi Mihhailiga. Mihhaili on nähtud Kremlile lähedal seisva Ivani seltsis.

TÕESTATUD! H. H. Luik on Kremli agent ja Delfi Meedia FSB käepikendus!

Samamoodi töötab ka Delfi lapsajakirjanike “faktikontroll”. Ebameeldiv poliitiline oponent avaldas palju klikke saanud loo. “Faktikontroll” otsib välja ühe rünnatavama momendi ja kuulutab selle valeks. Siis leitakse 2-3 arvamust, mis tunduvat kinnitavat, et see on valejutt. Tähelepanuta jäetakse viis fakti, mis kinnitavad oponendi väljaöeldut. Sellise üheülbalise lähenemise tulemuseks on suurte tähtedega kirjutatav VALE.

“Faktikontrolli” viimase aja üks suurimaid rumalusi on Johanna-Maria Lehtme palgalugu, kus “valeinfo levitajatele” pandi süüks sellise teabe kasutamist, mis oli üleval Teatmik.ee-s, krediidiinfos ja veel mitmel pool ametlikes teadetes, kusjuures juhatuse liige Ilmar Raag tunnistas, et see on MTÜ enda tegemata töö. Ka MTÜ Slava Ukraini finantsjuht Kristjan Mesipuu rääkis palju sellest, kuidas valeinfo ametlikesse dokumentidesse tekkis, aga “faktikontrollijad” tembeldasid valetajateks inimesed, kes selle info sealt leidsid ja hämmastunud olid.

Sellised töövõtted ei ole kuidagi ajakirjanduslikud ega peaks olema meedia stiiliks, kuid kuna sõltumatut ja objektiivset ajakirjandust Eesti enam pole, siis ongi ideoloogide ja vandenõuteoreetikute aeg.

Uued Uudised