Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Brüssel kaabib kõik enda kõhu alla: nüüd tahetakse ka metsade majandamine liikmesriikidelt üle võtta

-
07.02.2023
RMK asemel on tulemas BMK: Brüsseli-metsa Majandamise Keskus. Pilt on illustratiivne.
© UU

Euroopa Parlamendi keskkonnapoliitikaga tegelev komisjon on tulnud välja ettepanekuga kaotada liikmesriikide otsustusõigus oma metsade majandamise üle. Komisjoni ettepanekul tuleks muuta lepinguid nii, et liikmesriikide pädevus metsanduspoliitikas läheks üle Brüsselile. Sedalaadi lepingumuudatused nõuavad ratifitseerimist kõigi liikmesriikide poolt ja kokkulepet Euroopa Ülemkogul.

Intervjuus Poola portaalile wPolityce.pl ütles Poola endine tööminister ja konservatiiv Elżbieta Rafalska, et metsad on Poola jaoks olulised nii pärandina kui ka majanduslikus mõttes ja metsapoliitika kontroll ei tohiks minna üle EL-ile. Tema sõnul on Brüsselist tulnud ettepanek järjekordne näides sellest, kuidas EL-i institutsioonid üritavad kaaperdada võimu liikmesriikidelt, olgugi et selline asi ei ole vastavuses EL-i aluslepingutega. Rafalska väitel on Poola praegune metsamajandamise süsteem olnud edukas ja ka hiljutiste arvamusküsitluste järgi leiab 77% poolakatest, et metsad peaksid jääma Poola riigi pädevusse, mitte minema üle EL-ile.

Poola valitsuspartei Õigus ja Õiglus (PiS) on toonud välja, et Poola suur metsamaa aitab paremini kaasa CO2 sidumisele, ehkki mõned keskkonnaaktivistid on süüdistanud Poola valitsust metsade liigses raiumises.

Rafalska viitas, et Euroopa Parlament kujutab endast EL-i föderalistide eelväge, kes üritab viia kõikide valdkondade pädevused liikmesriikidelt üle EL-ile. Tema arvates on selline tegevus vastuolus EL-i aluslepingutega ja sellele tuleb vastu hakata. Rafalska sõnul õõnestavad igasugused sellised katsed EL-i ühtsust.

Ta mainis ühtlasi, et oleks väga mures, kui EL-i institutsioonid, mida suunavad paljuski keskkonnalobistid, saaksid enda kätte rohkem otsustusõigust. Ta süüdistas Brüsselit kliima ja keskkonnaga seotud teemade muutmises uueks dogmaatiliseks ideoloogiaks, kus roheagenda tambib jalge alla tervemõistuslikkust.

Allikas: Remix News