Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa kägistab rohepöördega iseennast, teised vaatavad ükskõikselt pealt

-
07.02.2023
Mumbai slumm. Kes teeb seal rohepööret?
© Scanpix

Enamik mõistuse juures olevaid inimesi nn rohepööret vist tõsiselt ei võta, kuid Euroopa on sellega nii ära lollitatud, et kägistab ise oma majandused piirangutega ära ja kaob siis maailmamajanduse konkurentsist.

Kliimapööret teeb praegu maailma eliit, aga loogiliselt võttes peaks keskkonnahoiu algatus tulema ka altpoolt. Aga just lihtinimesed võiksid mõelda, mille poole Euroopa oma enesepiitsutamisega suundub.

Pindalalt maailma suurim riik Venemaa on nüüd kogu maailma paaria: tema ei hakka ennast milleski piirama, vaid paneb ka kõige saastavamad asjad käima, et sõjatööstust turgutada. Pommide all olev Ukraina on purustustega paras saasteallikas.

Hiinat valitsevad kommunistid: kas tõesti keegi usub, et nende käsu all hakkab toimuma tõsine kliimavõitlus, mis ei muutu Suureks Hüppeks ja Kultuurirevolutsiooniks? Milline võiks olla kliimavõitlus koonduslaagreid täis Uiguurias ja Tiibetis?

India linnade tohututest slummidest voolab solk otse ookeani; India inimesed sõidavad rongide ja busside küljes rippudes; nad suplevad ujuvate laipadega Gangeses – kust leitakse seal kliimateadlikkus?

Kliimateadlikkusest veel: Afganistanis on võimul Taliban ja Iraanis ajatollad, naised on teisejärgulisteks inimesteks surutud – kes neis maades rohepööret teeb? Vanameestest islamivaimulikud?

Absoluutne enamus Aafrikast sõdib ja kümned riigid teevad seda juba aastakümneid – milline peaks sealne kliimavõitlus välja nägema?

Mehhikos käib ehtne kodusõda valitsuse ja narkomaffia vahel, Haitis on kuritegevus sisuliselt riigi üle võtnud – kas uimastitootjad hakkavad rohepööret vedama?

Neid näiteid saab lõputult tuua, aga need tõestavad ühte – kliimavõitlus on liberaalse Euroopa eralõbu, kus Greta Thunberg saab jahil üle ookeani kliimapropagandat tegema seilata ning võimueliit käib kliimakonverentsidel võimsate eralennukitega. Mujal maailmas on kõigil kliimavõitlusest täiesti “savi”, ainult mõned väikeriigid, nagu Sri Lanka, teevad suurte rahade saamiseks kliimažeste, millega hävitati oma väetisteta jäetud põllumajandus.

Reformierakonna juhtides läks Eesti rohehullusega kaasa ja siin me nüüd oleme oma kõrgete elektrihindadega.

Uued Uudised