Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Indrek Neivelt: kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha?

-
10.02.2023
Elektrist on saanud ühtede rikastumise allikas, teiste vaesestaja. Pilt on illustratiivne.
© UU

Ettevõtja Indrek Neivelt kommenteerib Eleringi möödunud aasta neljanda kvartali aruannet.

“Eelmisel aastal pitsitasid meid kõrged energiahinnad. Vaatasin Eleringi eelmise kvartali ja aasta aruannet. Selgus, et Elering sai aastas “ülekoormuse tasu” 228.7 miljonit eurot. Eesti tarbijad maksid “ülekoormuse tasu” 337 miljonit, millest pool läks Eleringile ja teine pool Soome võrgufirmale Fingrid.

See on siis elektrihindade erinevus Soome ja Eesti vahel, mis läheb võrgufirmadele. Me maksime 168 miljonit soomlastele, mille võrra nemad lubasid oma tarbijatel sellel aastal võrgutasusid langetada.

168 miljonit meie tarbijatelt aastas selgitab ka väga hästi, miks soomlased teatasid, et enne 2030. aastat ei ole nemad valmis uut kaablit Soome ja Eesti vahele ehitama. Selleks ajaks on neil piisavalt tuuleenergiat, et jätkub ka meie turule. Ja miks peakski varem, kui me neil praegu arveid maksta aitame?

Aga positiivset ka: lätlastelt laekus meile 60 miljonit eurot sama tasu.

Siit tulebki kokku 228 miljonit laekumisi Eleringile. Arvestades seda summat võiks Elering selle aasta võrgutasusid poole võrra alandada. Kontol on see raha kenasti olemas. Oleks mingi kergendus meie inimestele ja firmadele.”

Allikas: sotsiaalmeedia