Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Eesti 200 juht laimab konservatiive valitsuse meedia ässitusel?

-
12.02.2023

Viimasel ajal on Eesti 200 esimees Lauri Hussar korduvalt süüdistanud EKRE-t mingisuguses kremlimeelsuses. Mulle meenutab õhku täis Lauri sel hetkel ootamatult paksuks läinud (või Šoigu poolt taiga telgis paksuks tehtud) Putinit, kellel endal ja ka kõigil tema suuvoodritel on kõigi oponentide aadressil üks universaalne sõna: „fašistid!“.

Kõige huvitavam on asjaolu, et selline Hussari retoorika võib pärineda ERR-ist, kus me kunagi koos töötasime.

Otsustage ise: ERR-i portaal avaldas 10. jaanuaril Johan Skytte poliitikauuringute instituudi esindaja Martin Mölderi Vikerraadio päevakommentaari teksti „Valimiste lõppmäng“, kus autor analüüsib, millele peaksid erakonnal järgnevatel nädalatel panustama, et valimistel võimalikult hea tulemus teha. Ja annab ka konkreetseid juhtnööre.

„Selleks, et Eesti 200 säilitaks võimaluse valitsusse pääseda, on neil vaja nii palju kui võimalik diskrediteerida Keskerakonda ja EKRE-t. Seda eesmärki hetkel täidab näiteks nende erakonnajuhi jõuline Vene-hirmu retoorika,“ kirjutab Martin Mölder.

Täpselt nii tehaksegi, riigimeedia näpunäited on kulda väärt. Diskrediteerida Mart Helmet, diskrediteerida Varro Vooglaidit, tühistada Tõnis Mägi. Eesti 200 jaoks on see ainuvõimalik tee – kui endal mingeid mõistlikke lahendusi pakkuda ei ole, siis tuleb teha maha teisi ja kerkida nende arvel.

Omaette küsimus on muidugi selles, kas avalik-õiguslik riigimeedia peaks ikka selliseid ülimalt ebaeetilisi poliitilisi soovitusi valimiseelseks võitluseks andma.

Iseennast diskrediteerimata.

Ivan Makarov