Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Järjekordne Rail Balticu tippjuht kadus kahtlasest projektist

-
14.02.2023
Rail Balticu oleks saanud rajada keskkonnasõbralikumalt ehk vanu trasse pidi. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Rail Baltic on tuntud tippjuhtide areenilt kadumise poolest, mida on seletatud sooviga mitte olla projekti eesotsas hetkel, kui see läbikõrbenuks kuulutatakse. Nüüd toimus uus pereheitmine.

14. veebruaril kuulutas Rail Balticu ühisettevõte RB Rail AS otsingu tegevjuhi ja juhatuse esimehe leidmiseks, kuna endine tegevjuht Agnis Driksna astus ametist tagasi.

Juhtide otsimisega alustatakse peagi ning vahepeal võtab ajutise tegevjuhi ülesanded üle juhatuse liige ja hankejuht Marko Kivila, kes nimetati ettevõtte hankejuhiks ja juhatuse liikmeks 2022. aasta novembris, teatas ettevõte.

Driksna töötas Rail Balticu projekti juures kümme aastat ning oli otseselt seotud ja vastutav strateegilise planeerimise ja arendamise, sealhulgas rahastamise ning strateegiliste partnerite ja ühiskonna kaasamise eest Rail Balticu projekti planeerimise faasis Lätis.

2019. aastal nimetati ta RB Rail AS-i tegevjuhiks ning seejärel juhtis ta Rail Baltica ühisettevõtte arendamist, laiendades meeskonda ja kaasates rahvusvahelisel tasemel raudteesektori eksperte, viies ellu projekti strateegilisi arendustegevusi, näiteks raudtee alamsüsteemi arendamine ja ehitusmaterjalide koondhanked ning Euroopa ühendamise rahastu rahastamistaotlused.

Ajutise tegevjuhi kohale asuva Kivila taust on seotud lepingute haldamisega, hõlmates tegevusi peanõunikuna, lepinguhalduse juhina ja ettevõttesisese juriidilise juhina taristuprojektides ja suuremates kapitaliinvesteeringutes energiasektoris, täites juhtivaid rolle Rail Baltic Estonia OÜ-s ning enne seda Eesti Energias ja Enefit Solutions AS-is. (BNS)