Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: ei Einseln, Laaneots ega Terras ei halisenud Kaitseväge juhatades meedias, nagu teeb seda Herem. See on hale ja eidelik

-
17.02.2023
Urmas Reitelmann.
© UU

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann juhib tähelepanu mitmele olulisele asjale: Martin Herem on esmakordselt Eesti avalikkuse ette toonud kõrgetele sõjaväelastele sobimatu ründava suhtluse läbi meedia, ta hakkab mistahes kriitika peale halisema ja ennekõike – kõrgeim sõjaväelane on otseselt poliitikasse roninud.

“Nii Herem kui Palm käituvad nagu eided. Ei mäleta, et Einseln, Laaneots ja Terras oleksid halanud ja lämisenud ajalehtedes ja sotsiaalmeedias. Aga eks ole hirm see, mis mehe araks teeb.

Arvud on samuti halastamatud, meil oli 4 suurtükiväepataljoni jagu torusid, neist 3 mehitatud, alles on 1. Tõsi, kunagi aastate pärast on neid uuesti 3, aga täna on 1. Fakt.

Tegevteenistuses olevad sõjaväelased ei hala üheski riigis, vaid kuulavad ja täidavad käsku. Heremi ajal on Kaitseväes kõik lappama läinud. Ei Eesti ega ka ühegi teise normaalse riigi ohvitser, veel vähem kindral, ei kiljata ega võpata kriitika peale, see on hale ja eidelik.

Herem kui tegevväelane sekkub poliitikasse kõige räigemal moel. Sõjaväelane saab käsud poliitikutelt, ei hakka mölisema, vaid täidab neid ja kui käsud ei meeldi, lahkub teenistusest. Siin lämiseb taaskord tüüp, kes on unustanud, et on andnud vande põhiseaduslikku korda kaitsta.”