Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: me kukutasime pealekaebamisseaduse läbi, muidu olnuks Eesti Kaja Kallasel veelgi kindlamalt kätes

-
17.02.2023
Peeter Ernits
© UU

EKRE Riigikogu saadik Peeter Ernits kirjutab sotsiaalmeedias, et pealekaebamisseaduse läbikukkumine, mis nüüd Eestile Brüsselist trahvi kaela toob, lükkas edasi reformierakondliku totalitarismi loomise.

“Kaja Kallase päikesetõusuvalitsuse esimesel aastapäeval 26. jaanuaril 2022 tuli toonane justiitsminister Maris Lauri välja stalinistliku pealekaebamise eelnõuga.

“Rikkumisest teavitamise seadus” numbriga 504 SE oli Riigikogu ajaloo üks süngemaid ja selle kohaselt oleks tulnud igas, vähemalt 50-liikmelises kollektiivis seada sisse koputamise volinik, ametlikus kõnepruugis “teabekanali haldaja.”

Meiļ õnnestus sellele toona vesi peale tõmmata. Vastasel korral tuleks praegu iga kord tösiselt mõelda, mida valitseja ja kehtiva režiimi kohta öelda.

Nüüd lugesin, et Euroopa Komisjon on andnud Eesti riigi allumatuse pärast kohtusse ja silmapiiril terendab priske trahv.

Peaminister Kaja Kallas on nördinud. Kui oleks saanud toona eelnõu 504SE ja vihakõneseaduse rahulikult vastu võtta, olnuks tal Eesti täna veelgi kindlamalt käes.”