Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lapsajakirjanike “faktikontroll” komistas oma vaimse piiratuse otsa

-
24.02.2023
Just Delfi venekeelne keskkond paistab eestivastasusega silma.
© UU

Delfi mängunurk “faktikontroll” laskis läbi oma nüride hammaste loo, mis vähemalt mõistusega inimeste jaoks oligi paroodia ja mida seostati ilmselt teise libauudisega EKRE seotusest Prigožini ja Wagneriga.

Jutt käib väidetavast EPL-i artiklist Kersti Kaljulaidi Putini-visiidi kohta, kus märgitakse, et kohtumisel viibis ka Prigožin ja polevat teada, kas raha ka jõudis Reformierakonna ja sotsideni.

Sotsiaalmeedias liigub ohtralt selliseid meeme, mis ongi rajatud huumorile ja sarkasmile. Muuhulgas on ilmunud ka näiteks meem sellest, kuidas nii Putin kui Kaja Kallas väidavad, et mõlemal olevat oma riigid “kindlates kätes”, milles on ka tõemoment sees.

Kes selle EPL-i meemi ka valmis meisterdas, oli selle eesmärgiks ilmselt mitte libauudise levitamine, vaid näitamine, kui absurdne on Politico väide EKRE seotusest Wagneriga, ja see paroodia riietati kõige EKRE-vaenulikuma väljaande klounikostüümi.

Vähemalt Uute Uudiste toimetuses naerdi selle kui hea nalja üle, keegi ei pidanud seda tegelikuks artikliks. EPL-i toimetuse juhtkond mõistis ilmselt samuti, et see on pelgalt sarkasm ja hoidus kommenteerimast, aga nende lastetuba “võttis asja üles”.

Karikaturist Erki Evestus on teinud palju pilapilte Kaja Kallase kohta – näiteks küsib too isalt, et kas inimesed on tõesti nii vaesed, kui nad räägivad – seega võivad lapsajakirjanikud ka need oma “fakikontrollist” läbi lasta, et kas ta ikka on nii küsinud.

Delfi “faktikontroll” ei tee enam millelgil vahet, ei faktil ja arvamusel, ei tegelikul libauudisel ja tögaval meemil – see lasteaed võiks küll oma ranitsad kokku pakkida, tõsine ajakirjandus pole nende jaoks.

Uued Uudised