Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kust tuleb selline pime, hävitav viha rahvusluse vastu?

-
25.02.2023
Need “liberaalsed salklased”, kes sellega hakkama said, kandsid kaasas nuge.
© UU

Vabariigi sünnipäeval jäi tõrvikurongkäigule minejatel Tallinn-Väikese bussijaamas silma Leo Kunnase musta värviga ärasoditud valimisplakat… Tuju langes, kuid samavõrra tõusis otsustavus minna ja oma eestimeelsust näidata.

Üle Eesti on valimiskampaania käigus lõhutud ja soditud kümneid kui mitte sadu EKRE kandidaatide valimisplakateid, mis näitab nii selle vandalismi kampaanialikust kui ka lõhkujate raevuni kasvanud vihkamist.

Ka Uutes Uudistes oli vaadatav klipp, mille olid Tartus filminud lõhkujad ise ja selle siis sotsiaalmeediasse üles riputanud. Hüsteeriliselt itsitava plikakese rõõmustamise saatel lõhkusid mehepojad nugadega (!) EKRE kandidaadi Gert Goršanovi valimisplakatit. Võib vaid eeldada, et kui spordimees oleks neile peale sattunud, poleks sugugi välistatud, et ta oleks joobes kambalt “nuga saanud” – sedavõrd tuntav oli asjaosaliste kõikehõlmav vihkamine.

Praegu seda klippi enam ei näe, sest asjaosalised jõudsid mingile kokkuleppele. Küll aga võib sada protsenti kindel olla, et need noored on Reformierakonna, sotside või Eesti 200 valijad. Teistes pole sellist vihkamist.

Võib-olla polegi nende kolme erakonna kontoritest tulnud otsest käsku pearivaali plakateid hävitada (ilmselt siiski on), kuid kaudne õnnistus on vandaalidele juba ammu antud – kõik need parteid on välistanud mistahes koostöö EKRE-ga, nad õhutavad vihkamist EKRE vastu, korraldavad libauudistel põhinevaid inforünnakuid jne, jne. Samas ei saa välistada, et enne valimisi tehakse ära ka “füüsilised mõjutamised” – Saksamaal on juba tavaline, et vasakpoolsed kolgivad AfD kandidaadid vaeseomaks.

“Empaatiline” Kaja Kallas on oma toetajatele juba ammu rünnakusignaalid välja saatnud ja need ragistavad nüüd “empaatiliselt” EKRE plakatite kallal. Peeter Ernits on kirjutanud sellest, kuidas politsei lausa keeldub erinevate ettekäänete all valimisplakatite lõhkumisi uurimast. Ometigi on need teod kuritegelikult, see on otsene valimistulemuste mõjutamine, kui ühe erakonna plakatid eemaldatakse või rikutakse, ja nende kandidaate enam nagu polekski.

Kaja Kallas küsis kord Riigikogu infotunnis Helle-Moonika Helmelt: “Kuidas teis nii palju vihkamist on?” Nüüd on paslik temalt endalt küsida: “Kuidas teie “kindlates kätes” nii palju vihkamist ja hävitusjanu on?” Sest politseikoerad on korra peaministrilt juba “hass” kuulnud…

Kõik inimesed siiski ei karda, tõrvikurongkäigul marssisid tuhanded.

Uued Uudised