Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

E-valimised algasid ämbrite kolinaga: valijarakendus saatis valesse valimisringkonda

-
27.02.2023
Kui EKRE eelnõu läinuks läbi, polnuks valimisliitudel järgmistele kohalike volikogude valimistele enam asja.
© UU

E-valimiste osas on niigi kahtlused kogu aeg üleval, kuid ka nüüdsetel valimistel ei suudetud sujuvalt ja tõrgeteta alustada. Kuna paljudele kuvati vale ringkond, siis tuleb juba esimesel päeval üle hääletada.

BNS vahendab: “Rahvastikuregistrist valimiste infosüsteemi saadetud uuendused valijate nimekirjas ei jõudnud e-hääletamise alguseks e-hääletamise süsteemi ning seetõttu kuvas valijarakendus osadel valijatel vale valimisringkonda.

Esmaspäeva keskpäevaks on uuendused süsteemi sisse viidud.

Viimase nädala jooksul tehtud uuendused ei jõudnud e-hääletamise alguseks valimiste infosüsteemist e-hääletamise süsteemi. Esialgsetel andmetel puudutas see umbes 7500 muudatust rahvastikuregistris – sealhulgas elukohaandmed, nime muutmised ja vanusega seotud valimisõiguse andmed.

Kui valija jõudis juba e-hääletada ning talle kuvati vale ringkond, siis peab ta uuesti hääletama. E-hääletamine kestab laupäeva, 4. märtsi kella kaheksani õhtul. Valija saab e-hääletada nii palju kordi kui ta soovib – lugemisele läheb kõige viimasena antud hääl.

Valimisjaoskonnas hääletamist tõrge ei puuduta, sest jaoskonnad saavad valijate nimekirja otse valimiste infosüsteemist, kus on värske info olemas.”

Kui e-valimised kolistavad juba algusest peale ämbrites, siis on tulemusena oodata reformierakondlikku lurri.

Uued Uudised