Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas eesti politsei ärkas unest, sai äkki nägijaks või tuli lõpuks mõistusele?

-
27.02.2023

Postimees avaldas täna järjekordse „avastuse“ Eestis õilmitseva „vene maailma“ kohta: „Ma toetan tapmisi Ukrainas.“ Kohalik putinistist muusik sattus politsei vaatevälja“.

Leht kirjutab: „Kohaliku venekeelse popgrupi May Day liider Sergei Krutihhin postitas TikTokki video, milles ütles otsesõnu, et toetab tapmisi Ukrainas ja Venemaa sõjalist agressiooni Ukraina vastu, nimetades seda sõjaliseks erioperatsiooniks. Krutihhini sõnul „mingit sõda pole, muidu oleksid kõik h***d juba  p****s“. Kui üks kommentaator küsis Krutihhinilt, miks ta ise Venemaa eest võitlema ei lähe, vastas Krutihhin nördinult: «Ma olen Eesti kodanik, miks ma peaksin sõdima minema.“

Edasine lugemine läheb tasuliseks nii eesti kui ka venekeelses Postimehes – ühe väikse vahega: vene keeles on tasuta ehk kõigile nähtav veel üks lause: „Ühtlasi avaldas ta oma täielikku põlgust KaPo suhtes, ropult formuleerides, kuhu ja kuidas saadaks ta KaPo.“

Päris tähelepanuväärne venekeelne boonus.

See, et meie politsei alles täna „avastas Ameerika“, on muidugi naeruväärne. Tüüp oli eriti aktiivne sotsvõrgustikes veel pronksiöö aegu ja ikka ajas oma joont, solvates pidevalt eestlasi ja eesti riiki. Peaaegu 20 aastat õhutas putinist vaenu, aga meie politsei alles praegu seda märkas?

Aga äkki asi on selles, et ta ähvardas ikka eestlasi, mida võis teha, aga nüüd ähvardas ukrainlasi, mida ei võinud teha? Aga milles seisneb siis juriidiline, üldinimlik, riigijulgeolekulik ja muu vahe? Et eestlasi tappa oleks vastuvõetav?

Miks te nii kaua magasite, Pinkertonid? Pärast 2007. aasta aprillisündmusi tekkis veel vaidlus selle May Day kamba ja Eestisse tulnud Venemaa megastaari Diana Arbenina vahel: Arbenina väitis, et pronkssõduri koht ongi kalmistul ja kesklinnas oli see kohatu, aga igasugused annaleitanid ja muu maydaylik rašistlik muusikaliste kääbuste seltskond väitis muidugi vastu. Kas politsei sellest ei teadnudki, mida krutihhinid propageerisid kõik need aastad?

Pole ka ime, et antud tegelane, kelle näopilt rüvetaks meie portaali, põlgab KaPo-t ja saadab eesti politseid ropult vene keeles igasse kohta.

Koeri ja eriüksuslasi eestlaste vastu olite küll varmad saatma.

Ivan Makarov