Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Puustusmaa: seisan ukraina rahva kõrval, kuid Vene tanki ringivedamine mingeid ülevaid tundeid küll ei tekita

-
01.03.2023
Paul Puustusmaa.
© Scanpix

Ajal, mil Rakvere ei taha purustatud Vene tanki vastu võtta, sest see on rakendatud kaitseministrist reformierakondlase Hanno Pevkuri valimisvankri ette, küsivad paljud, et mis ülevaid tundeid sõja siiatoomine üldse peaks tekitama. Oma seisukohta tutvustab sotsiaalmeedias EKRE poliitik Paul Puustusmaa.

“Täna küsis mult sõber, et mida ma arvan sellest roostes vene tankiromu vedamisest mööda Eestit?

Ütlesin ausalt, et ma ei saa sellest aru, miks seda peaks tegema ja kellele see tegevus hästi mõjub. Pigem mõjub see tervikuna ebameeldivalt ja seda väga erinevatel põhjustel.

Selles tegevuses pole midagi ilusat, toonusttõstvat ega ka patriootiliselt ühendavat. Ei midagi ülevat.

Olen alati oma sõnades ja tegudes (hääletustel ja sõnavõttudel riigikogus) seisunud ukraina rahva kõrval, kuid sellist tankiromu ringivedamist ümber Venemaa (Eestis, Lätis, Leedus jne) pean rõlgeks ja isegi vastikuks. Selle tegevuse korraldajate arusaamasid asjadest aga lühinägelikuks ja rumalaks.

See tegevus meenutab mulle pildikest antiiksest Homerose eeposest, milline käsitleb Trooja sõda. Teatavasti seal tappis vapraim kreeklane, kelle nimi Achilleus oli, peale sõtta naasmist Trooja suurima kangelase Hectori.

Peale Hectori surmamist sidus Achilleus Hectori laiba oma sõjavankri taha ja lohistas seda siis ümber Trooja linna, et näidata vaenlastele ja omadele, kui vägev ta on.

Paraku selline laiba mõnitamine ei olnud äge nagu pole äge ega ilus (ei esteetiliselt ega vaimselt) ka selle romu ringivedamine.

Ma ei suuda mõista selle tegevuse eesmärki.”