Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Punamonumentide eemaldamiseks on õige (ja viimane) aeg

-
02.03.2023
Kremli-meelne kontingent, kes toetas presidendivalimistel Putinil, saab valitsuse tahtel ka siinseid volikogusid valida.
© Uued Uudised

BNS-i uudis “Õigusanalüüs: punamonumentide seadus ei ole vastuolus põhiseadusega” on küll positiivne, aga tekitab eesti inimesele õigustatud küsimuse: kuidas saab kord punaste poolt hävitatud iseseisvusega ja kaks korda küüditamistest kannatanud Eestis üldse punamonumente põhiseadusega kaitsta?

Teema võtab tabavalt kokku ühiskonnateadlane Peeter Espak: “Miks tuleb kuritegelikud terrorisümbolid ja -monumendid eemaldada just nüüd ja mitte hiljem? See on muuhulgas ka praktiline küsimus. Venemaa kasutab edaspidi ära iga väiksematki võimalust pöörata mistahes punamonumendi või sümboli ümber toimuv siseriiklikuks konfliktiks ja rahvusvaheliseks skandaaliks. Hetkel on just see aeg, kus saame teha moraalselt õige otsuse moel, et vaenlasel puuduvad hoovad ja jõud vastu tegutseda enda huvides. Aastal 2025 ei pruugi see nii enam olla ja jääme veel aastakümneteks olukorda, kus on võimalik meie sisemine nagu ka rahvusvaheline stabiilsus mingites oludes sassi lüüa.”

Kui võimule jääb Reformierakond, eriti koos globalismimeelse Eesti 200 ning vasakäärmuslike sotsidega, siis hävitatakse 1918. aastal loodud Eesti Vabariigi õigusjärgsus, ja edasi saavad punased oma mälestusmärke kaitsta Lääne “liberaalsete väärtuste” raames.
Uued Uudised