Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Slaavlased ja molekulid – “ilmselgelt on Kaja Kallas läbi aegade kõige rumalam peaminister”

-
02.03.2023
Kaja Kallas
© Scanpix

Postimehe valimisdebatil suutis järjekordselt oma ääretut rumalust välja näidata peaminister Kaja “elektrimolekul” Kallas, väites, et ukrainlased ei ole slaavlased.

Tema hinnangul kutsub vaid Putin ukrainlasi slaavlasteks. No anna kannatust!

Sotsiaalmeedias võttis üks kommentaator asja lihtsalt kokku: „Ilmselgelt on Kaja Kallas läbi aegade kõige rumalam peaminister. On küll väga vastikuid tegelasi olnud, aga nii lolli pole enne olnud“.

Kusjuures, Ukraina passis polegi rahvust märgitud. Aga see selleks.

Urmas Saard kirjutab portaalis külauudis.ee: „Olgu mälu värskendamiseks meenutatud, et slaavlased moodustavad päris suure indoeurooplaste haru. Slaavi keelkonda kuuluvaid keeli räägitakse lisaks Ida-Euroopale üsna palju ka Kesk-Euroopas. Suurel alal jaotuvad nad veel omakorda kolme piirkonda. Lääneslaavlased on poolakad, tšehhid, slovakid, serblased; lõunaslaavlased on bosnialased, sloveenid, makedoonlased, horvaadid, vendid, bulgaarlased, ja idaslaavlased on lisaks venelastele nii valgevenelased kui ukrainlased. Ukrainlased võivad olla küll omaette rahvus, aga see ei välista nende kuulumist slaavlaste hulka. Nii nagu eestlased kuuluvad rahvusena soome-ugri rahvaste koosseisu ja mitte keegi ei peaks väitma, et eestlaste koht pole soomeugrilaste seas.“

Wikipedia: „Praeguseks asustavad slaavi keelkonda kuluvaid keeli kõnelevad kogukonnad enam kui poolt Euroopat. Slaavi keelkonda kuuluvaid inimesi on maailmas üle 350 miljoni.

Tänapäeva rahvad ja etnilised rühmad, kes kuuluvad slaavi keelkonda ja keda nimetatakse slaavlasteks, on välimuselt ja kultuurilt üsna erinevad. Suhted nende vahel (ja isegi üksikute etniliste rühmade piires) on mitmekesised, ulatudes sugulustundest vastastikuse vaenuni.“