Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | SAPTK avaldas haridusliku lühifilmi abielu ja perekonna olulisusest

-
04.03.2023
Laadime sisu...

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) avaldas täna haridusliku lühifilmi, mis keskendub abielu ja perekonna tähenduse ja olulisuse selgitamisele.

 

Veidi enam kui pool tundi vältav film kannab põhiseaduse paragrahvist 27 laenatud pealkirja “Perekond – rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alus” ning selles räägivad abielu ja perekonnaga seotud küsimustest SAPTK juhataja Varro Vooglaid, SAPTK nõukogu esimees Markus Järvi ja EKRE esimees Martin Helme.

Filmi tuumaks on püüdlus perekonna tähendust lahti mõtestada, et luua selgust selle asendamatust rollist iga isiku ja ühiskonna elus. Samuti on tähelepanu all küsimused sellest, milline on abielu ja perekonna omavaheline side, milline roll on abielul ja perekonnal laste kasvamises, millised on peamised ohud perekonnale ning mida tuleks silmas pidada, lootes luua tervet ja püsivat perekonda, millest sõltub meie rahva tulevik.

Filmi kokkuvõtteks jääb kõlama kõigile hea tahtega inimestele suunatud üleskutse olla Eesti ühiskonnas abielu, perekonna ning nende aluseks olevate moraalsete põhimõtete ja vooruste kaitsjaks, samuti vanemlike õiguste ja inimelu pühaduse kaitsjaks.

“Ühtlasi kutsume kõiki hea tahtega inimesi üles mitte ühelgi viisil toetama ühiskondlikke liikumisi ja poliitilisi jõude, mis eiravad perekonna olulisust ühiskonna alusena, soovivad perekonna loomulikku tähendust seadusandlusega ümber määratleda, hõlmates sellesse ka loomuvastaseid eluviise, ning suhtuvad terve perekonnakultuuri aluseks olevatesse moraalsetesse põhimõtetesse ükskõikselt või koguni vaenulikult,” sedastatakse filmi lõpus.

Filmi pani SAPTK tellimusel kokku noor videograaf Andreas Koppa, kes osales 2021. aasta suvel ka SAPTK korraldatud teises Konservatiivses Suveakadeemias. Film on vabalt kättesaadav portaali Objektiiv ja selle YouTube’i kanali vahendusel. Film valmis SAPTK toetajate rahalisel panusel.

Juba 2012. aastal avaldas SAPTK deklaratsiooni, mis keskendus samuti perekonna ja abielu tähenduse ja olulisuse selgitamisele. Deklaratsioon perekonna toetuseks on kättesaadav siit.