Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ETV – kas riiklik sopaajakirjandus?

-
07.03.2023
Riiklik ajakirjandus. Kuvatõmmis

Eilse ETV saate „Ringvaade“ põhiteemaks olid loomulikult lõppenud valimised. Isegi poliitikud lõpetasid selleks ajaks oma julmad verbaalsed lahingud ja kadusid ka reklaamid, kus Kaja Kallas hommikust õhtuni iga natukese aja pärast kordas sõnu Eestit vihkavatest ekstremistidest ja mainis paha sõnaga keskerakonna, Isamaa ja EKRE mõne aasta tagust valitsust.

Kuid peavoolumeedia ise jätkab rünnakuid e-valimisi kaotanud konservatiividele, nagu mõni eriti verejanuline võitluskoer, kes jätkab ka juba alistatud ja surmatud vastase keha rebimist ja sellele urineerimist. Õigemini koer seda viimast ei tee, aga sallivusajakirjanikud küll.

Selles oravameedia nekroorgias on isegi midagi muljetavaldavat ja köitvat, nagu mõnes „Kurjuse kannul“ erilisele sarimõrvarile pühendatud seerias. Kuid nii väiklaseks ja madalaks, nagu ETV reporter Jüri Muttika, pole vist keegi langenud.

Näidates erakondade valimispidusid, filmis reporter EKRE puhul ainult puruks löödud klaasi peokoha uste ees.

Kas järgmisel korral on oodata, et härra ajakirjanik käib talle vastumeelse erakonna ukse all asjal ja siis filmib oma ajakirjanduslikku tulemust?

Ivan Makarov