Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsusmaa linnade tänavad täitusid protesteerivatest inimestest

-
08.03.2023
Prantsusmaa protesteerib Macroni pensionireformi vastu.
© Scanpix

Prantsusmaast on saanud sotsiaalsete konfliktide keskus ja see mõjutab tugevalt kogu Euroopat.

Prantsuse ametiühingud korraldavad taas streike ja meeleavaldusi, et seista vastu president Emmanuel Macroni vastuolulisele pensionireformile.

Prantsusmaal protestis president Emmanuel Macroni valitsuse kavandatud pensionireformi vastu hinnanguliselt 1,28 miljonit inimest, teatas teisipäeval siseministeerium. Ametiühingu CGT teatel oli protestijaid 3,5 miljonit.

Ametiühingud on lubanud viia riigi seisakusse, seismaks vastu reformile, mis näeb muu hulgas ette pensioniea tõstmist 62 aastalt 64-le ja täispensioni saamiseks vajaliku tööstaaži pikendamist.

“Kutsun kõiki riigi töölisi, kodanikke ja pensionäre, kes on pensionireformi vastu, tulema tänavaile massimeeleavaldusele,” ütles ametiühingu CFDT juht Laurent Berger raadiole France Inter.

Mõne aasta eest vapustas Prantsusmaad “kollaste vestide” protestiliikumine, mis oli suunatud kütusehindade järsu tõusu vastu.

Kogu Euroopas ennustatakse sotsiaalsete pingete kasvu, mis on suuresti seotud rohepöördest tekkinud majandusraskustega. (BNS-Postimees-UU)