Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nord Streami õhkulaskmises kahtlus ukrainlastel

-
09.03.2023
Nord Streami lekkekoht.
© Scanpix

Kui alguses süüdistati Nord Streami torujuhtme õhkulaskmises venelasi, siis ameeriklasi, lõpuks sakslasi endid, siis nüüd on New York Times ja Saksa väljaanded jõudnud oma uurimisega sabotaažis „ukrainameelse“ rühmituseni. Ning kogu see lugu võib mõjutada sõjalise abi andmist.

Lisaks Timesile on teemat uurinud ka Saksa väljaannete kolmik Kontraste, SWR ja Die Zeit. Nende uurimise jäljed viisid samuti Ukrainasse. Kummalist lugu kajastanud ajakirjanike kirjeldus väidetavalt aset leidnud sündmuste kohta on järgmine.

Viis meest ja üks naine astusid jahi pardale. Nende seas olid kaks tuukrit, nende kaks abilist, kapten ja üks meedik. Kolme Saksa väljaande teada on sealsetel võimudel info, et jaht oli 7. septembril mereäärses Wieck auf dem Darssi väikeasulas. Kui uurimises osalenud ajakirjanik Georg Heil sealselt sadamakaptenilt selle kohta küsis, vastas too: „Ma ei saa seda kommenteerida.“

Delfi vahendab, et tõendeid Ukraina võimude seotuse kohta pole, ent üle maailma leviv kuulujutt ei saa Venemaa vastu võitleva riigi püüdlustele hästi mõjuda.

 

Allikas: Delfi