Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepööre on tuuletu: Enefit Greeni elektritoodang vähenes 12,4 protsendi võrra

-
10.03.2023
Võõrad võtavad meilt kõik, mere ja maa.
© Uued Uudised

Alljärgnev uudis annab ülevaate sellest, kui ebakindel on paljude “tulevikulootus” tuuleenergia.

Enefit Green tootis veebruaris 119,9 gigavatt-tundi elektrienergiat ehk 12,4 protsendi võrra vähem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

Tootmistulemust mõjutasid peamiselt Eesti ja Leedu tuuleparkide madalam toodang, teatas ettevõte börsile.

Veebruari keskmised tuulekiirused olid Eesti ja Leedu tuuleparkides vastavalt 6,9 meetrit sekundis ja 7 meetrit sekundis, aasta varem samal perioodil olid mõõdetud keskmised tuulekiirused vastavalt 7,5 ja 8,5 meetrit sekundis.

“Veebruaris olid ilmaolud stabiilsed ja ei olnud pikemaid puhangulise tuulega perioode. Seetõttu olid tuuleparkide tootmistulemused küll head, kuid jäid alla eelmisele aastale, mil ilm soosis tootmist rohkem. Siiski võib toodanguga rahule jääda ning ei olnud ka erakorralisi rikkeid, mis oleks tulemust mõjutanud,” kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Koostootmise segmendi veebruari elektrimahud vähenesid 2,2 protsenti, ent soojusenergia tootmine kasvas veidi – 0,2 protsenti.

Pelletitoodang oli veebruaris 2023 samuti stabiilne kasvades aastataguse perioodiga võrreldes 1,3 protsendi võrra 11,7 tuhande tonnini. (BNS)