Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hollandi põllumehed kogunesid traktoritega Haagi meelt avaldama

-
11.03.2023
Farmerite protest Haagis.
© Scanpix

Hollandi põllumehed võtsid laupäeva hommikul traktoritega suuna Haagi poole, et võimude raskemasinate keeldu trotsides rohepöörde vastu meelt avaldada.

Tuhanded farmerid kogunevad ühte Haagi parki. Võimud on paigutanud sõjaväeveokid teeristidele, et takistada traktoritega kesklinna sõitmist.

Hollandis on kolmapäeval kohalikud valimised ning kaudselt valitakse ka parlamendi ülemkoda. Tulemused võivad mõjutada rohepöördeplaanide läbisurumist.

Rotterdami ringhääling Rijnmond näitas kaadreid laupäeva hommikul teel Haagi poole üle Erasmuse silla vuravatest traktorites.

Farmerite viha rohepöörde vastu on levinud Hollandist teistesse Euroopa riikidesse. Nädala eest avaldasid põllumehed sadade traktoritega meelt Belgia pealinnas Brüsselis.

Hollandi valitsus on seda meelt, et loomakasvatuse, transpordi ja tööstuse nitraadireostust tuleb oluliselt vähendada.

Koalitisoonivalitsusel on plaan kärpida nitraatide kasutamist 2030. aastaks 50 protsendi võrra. Ministrite sõnul on see rohepöörde eesmärkide tõttu vältimatu, kuid see tähendab, et paljud farmerid peavad tegevuse lõpetama.

Mõne päeva eest toimus Brüsselis Belgia farmerite analoogiline protest. Täna on ka Prantsusmaal tänavatel sajad tuhanded, kes protesteerivad president Macroni pensionireformi vastu. (AP-BNS)