Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liberaalne Euroopa nõuab Vahemere kaldariikidelt inimkaubanduse toetamist

-
12.03.2023
Nagu oleks laevatäis pühasõdalasi saabunud…
© Scanpix

Mõne aja eest hukkus Itaalia vetes migrandilaev, mille tagajärjel sai surma 74 inimest – ja nüüd kirjutab AFP, et laevahukk on toonud kaasa terava kriitika Giorgia Meloni parempoolse valitsuse aadressil, kes laeva päästmiseks õigeaegselt ei sekkunud.

Kas Vahemere põhjakalda riigid peavad siis oma laevastiku valmis panema, et korjata kokku alused, mille on teele saatnud inimkaubitsejad, olles juba sisse kasseerinud tohutud summad, kusjuures nende reisijad on samuti seaduserikkujad, üritades ebaseaduslikult teistesse riikidesse pääseda?

Võib vaid ette kujutada, mis saaks siis, kui Euroopa riigid paneksidki oma alused migrante kokku korjama – siis kihutaks üle Vahemere kohe määratu laevastik üha uute rändlejatega ning inimkaubandus tõuseks kasumi poolest narko-, relva- ja ravimiärist ettepoole. Siis on juba targem laevad kohe Põhja-Aafrikasse vastu saata ja hakata migrante Itaaliasse üle vedama, aga mis saab siis Euroopast, kes niigi ägab põgeniketulva käes?

Inimkaubandus rõhub praegu ilmselgelt inimlikkusele – nad teavad, et Euroopas on tohutult härda südamega vasakliberaale, kes ebaturvalistele alustele vastu tõttavad või sunnivad riike neid kokku korjama. Liibüas aga laovad inimkaubitsejad üha uusi eurodepakke oma taskutesse.

Itaalia sadamatesse toodi laupäeval umbkaudu 1000 migranti, kes olid Vahemerel väikestes ja ülerahvastatud paatides merehätta jäänud, teatas uudisteagentuur AGI.

Reedel teatas rannavalve suurest päästeoperatsioonist, sest rannikul avastati kolm triivivat alust. Üks paiknes Calabria Crotone linnast lõunas, teised kaks veel kaugemal lõunas, Roccella Ionica rannikul.

Laupäeva varahommikul toodi Crotone sadamasse suur kalapaat 487 migrandiga ning rannavalve toimetas Reggio Calabrias maale veel 584 migranti.

Siseministeeriumi andmetel on sel aastal üle mere Itaaliasse jõudnud rohkem kui 17 500 inimest – kolm korda rohkem kui eelmise aastal samaks ajaks.

Kui kaua laseb liberaalne Euroopa inimkaubitsejatel raha kokku roobitseda ja rändlejatel merel surra? Kui paadirändele piiri ei panda, siis ei lõpe see kunagi, sest väidetavalt soovib umbes pool Aafrikast Euroopasse üle kolida.

Uued Uudised