Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitiline kääbus hakkab keskerakonnas võimu pöörama?

-
13.03.2023
pilt on illustratiivne

Vene rahval on karm, aga õiglane vanasõna: „pane siga laua taha istuma, ta tõstab ka sõrad lauale“.

Mitte midagi muud ei tulnudki meelde, kui nägin täna Postimees lugu „Janek Mäggi: keskerakonnas on peale Kõlvarti tugevaid esimehe kandidaate veel“.

Tavaliselt arutatakse selliseid asju ikka erakonnasiseselt, mitte avalikkuse ees. Erandiks oli ehk Isamaa pretsedent, kui osa selle ülemkihist hakkas oma pesu pesema meedias, kogunisti riigimeedias, ja asi lõppes sellega, et partei lõhkes kaheks vaenutsevaks tükiks – üks nendest põrus valimistel täielikult ja teine (jäänuk), mis jõudis ka isamaad sotsidele maha müüa, põrus valimistel ka kõvasti, aga paraku mitte lõplikult.

Janek Mäggi, kes on tuntud kõigepealt rohkete kabetajate organisatsioonide juhtimisega, oli võetud erakonda Jüri Ratase poolt ja kohe istutatud ministri laua taha. Nüüd on tegelane tõstnud oma jalad teda võõrustanud erakonna söögilauale ja arutab koos keskerakonna vastastega, keda võiks seal Jüri Ratase asemel pukki ajada.

Milline delikaatsus ja tänulikkus!

„Keskerakonnas on Jüri Ratas olnud tugev liider, kuid ta esindab erakonnas neid sihtrühmi, kes ei ole erakonna kogutoetuses peamised – muukeelesed ja halli passi omanikud… Seepärast ongi pakutud, et Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Keskerakonna suurim häältemagnet, peaks olema ka erakonna esimees ja järgmiste parlamendivalmiste peaministrikandidaat. Võimalik, et see päev tulebki, kuid Keskerakonnal on peagi laokil arvestatavaid liidereid veel,“ kirjutab Postimehes Mäggi (kirjaviis ja ortograafia kopipeistitud).

Kas sellest segasest jutust peaksime välja lugema, et Jüri Ratast toetavad vaid muukeelsed ja halli passi omanikud? Siis ärgu Mäggi valetagu või tehku vähemalt vahet Ratase ja Yana Toomi vahel.

Mäggi, kes alles käskis eestlastel „lõuad pidada ja edasi teenida“ (EPL 12.03.2023. a. – „Janek Mäggi: Eesti rahvas, unusta palgatõusud, toetused ja mugav elu ning hakka tööle!“ ) kogus lõppenud Riigikogu valimistel 127 ehk ükssada kakskümmend seitse häält, nii et tegemist on poliitilise kärbeskaallasega, keda rahvas ei usalda, ei salli ja ei taha. Jüri Ratas on kogunud 7672 häält, ja seda Harjumaal (v.a. Tallinn) ja Raplamaal, ehk need on põhiliselt eestlaste hääled, seda enam et vene ja halli passidega elanikud valimistel ei osalenud. Nii et ei ole vaja ajada siin kägu.

Tegemist olevat kutselise suhtekorraldajaga. Nii et kui tahate mingid oma suhted kellegagi täiesti ära rikkuda, pöörduge.

Ivan Makarov