Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui tuleks üks aus vaenukõneseadus kõigile, siis täituksid vanglad Reformierakonna, sotside ja E200 jüngritest

-
13.03.2023
Valetav peaminister.
© Uued Uudised

Kolm vasakliberaalset erakonda otsustasid koalitsioonikõnelustel, et hangivad endale uue relva oponentide vastu, milleks saab konservatiivide vastu kasutusele võetav vaenukõneseadus. Enamlased loodavad sellega lüüa oma poliitilisi vastaseid, kuigi kõige rohkem oleks seda vaja nende endi toetajate jaoks.

Nimelt teatavad Reporter “Koalitsioonikõnelused: Ukraina toetamine jätkub ning vaenukõne seadus saab uue hoo” ning ERR: “Täna jätkunud koalitsioonikõnelustel otsustasid Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ja Eesti 200 esindajad, et vaenukõne vastase seadusega liigutakse edasi.”

Muidugi ei tohi mingit viha- ega vaenukõneseadust kunagi vastu võtta, sest see on vahend, millega üritatakse teha nägu, et sõnavabadust kui üht tähtsaimat inimõigust ei rikuta, kuigi seda tehakse otseselt ja küüniliselt.

Enamlastel on paraku suur võimalus see seadus läbi suruda, kuid sel juhul vajab seadus märgatavat laiendamist – mitte ainult vasakliberaalide relvana oma rahvuskonservatiivsete oponentide vastu, vaid kõigile võrdsena.

Karistada tuleb viha õhutamist poliitiliste vastaste vastu – see rakenduks kohe Kaja Kallase vastu, kes kutsub üles hoiduma mistahes EKRE kaasamisest riigi valitsemisse, isegi läbirääkimistesse. EKRE on demokraatlikus riigis ametlikult lubatud erakond ja nõue tema boikoteerimiseks on viha õhutamine ühe erakonna vastu.

Maailmas on tuhandeid ametlikke rahvusi. Kui Jevgeni Ossinovski ütleb, et rahvuslus on ohtlik düstoopia, on see vaenu õhutamine rahvuste, nende kultuuri ja keele vastu. Kui Kristina Kallas ütleb, et eestlastele jäägu nende pastlad ja kannel, siis on see viha õhutamine eestlaste vastu. Kui sots Lauri Läänemets räägib venekeelses meedias sellest, kuidas Isamaa tahtis eestlaste jõukudega Narva tanki juures pronksiööd korraldada, siis õhutas ta viha eestlaste ja venelaste vahel.

Tartus läks roheline lesbitüdruk vikerkaarelipuga EKRE miitingule, kommenteerides hiljem, et tahtis nende reaktsiooni esile kutsuda – see on otsene konflikti õhutamine. Noorsotsid esinesid oma miitingul Vabaduse väljakul loosungiga, millel oli sõnaühendis “traditsiooniline pere” sõna “traditsiooniline” maha kriipsutatud – selge vihaõhutus üldtunnustatud peremudeli vastu. Vihaõhutajate alla läheksid kohe Stroomi ranna “kangelannad” Mary Kross ja Karoli Hindriks.

Nagu näha, vajaks vaenukõneseadust just needsamad tegelased, kes praegu koalitsiooni kokku klopsivad. Aga – nagu öeldud- konservatiivid pigem väitleks vasakliberaalidega, kui sulgeks nende suud.

Eraldi tasub äramärkimist see, mis toimub Varro Vooglaiu ümber: vihakõneseaduse õiglasel rakendamisel täituks vanglad kohe sotside, Reformierakonna ja Eesti 200 toetajatest.

Kui vaenukõneseadus tõesti kord käsile võetakse, siis tuleks sinna sisse kirjutada ka näiteks see, et ka vähemus ei tohi õhutada viha enamuse vastu; rasside täieliku võrdsuse põhimõte ehk see, et kedagi ei tohi vaenata rassi põhjal, ka mitte valgeid mustade poolt (valge olemuse häbenemise nõue USA-s); viha ei tohi õhutada poliitiliste vaadete ja maailmavaate vastu ehk siis liberaalid ei tohi ka konservatiive rünnata; on keelatud viha õhutada traditsionaalsete ja ajalooliste väärtuste vastu, sealhulgas heteroseksuaalse pere vastu; ei tohi külvata vaenu religiooni vastu ateistide poolt; ei tohi õhutada viha nende vastu, kes kahtlevad vaktsineerimises või inimtekkelises kliimamuutustes, jne.

Ja veelkord – parem kui ühtegi analoogilist seadust ei tuleks, klaarime sõnakasutuse ja erisused ka ilma ulatusliku repressiooniaparaadi loomiseta, mis sellega paratamatult kaasneb – Lääne-Euroopas töötab mass politseinikke, uurijaid ja kohtunikke just inimeste kallal, kes on tsiteerinud Piiblit, samas kui väljas lõhkavad terroristid pomme või jõugud tulistavad üksteist.

Praegu aga teevad vasakliberaalsed vihaõhutajad vihakõneseadust, mis keelaks selle kõigil peale nende endi. Sellised seadused ongi nende iha, tung, unistus ja märg unenägu.

Uued Uudised