Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Slava Ukraini” skandaal: Eesti 200 juht Lauri Hussar ei tea oma sõnul midagi

-
13.03.2023
Eesti 200
© Lugeja foto

MTÜ Slava Ukraini ümber lahvatanud kahtlustusest kuulis Eesti 200 juht Lauri „lahendus on leida lahendus“ Hussar oma sõnul paar päeva enne valimisi.

Kuigi praegu ei ole veel selge, kas Slava Ukraini annetusi on sihipäraselt kasutatud, on ka teistel Ukrainasse annetusi edastanutel probleeme olnud.

Pühapäeval teatas MTÜ Slava Ukraini, et alustab revisjoni, et teha kindaks, kas organisatsioonile annetatud raha on Ukrainas kasutatud otstarbekalt või mitte. Kahtlustus puudutab ka organisatsiooni juhti, Eesti 200 ridades Riigikokku valitud Johanna-Maria Lehtmet.

Eesti 200 esimees Lauri Hussar kuulis kahtlustusest Lehtmelt endalt kaks päeva enne valimisi, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Kuna valimised kestsid nädal aega, siis on siin selle ajamääratlsuega tegemist paraja hämaga.

“Mina sain sellest teada kaks päeva enne valimisi ja seda rääkis mulle Johanna-Maria Lehtme ise. Ja ta ütles muu hulgas ka seda, et nendel kahtlustel ei ole mitte mingisugust alust. See on kogu informatsioon, mida mina tean,” ütles Hussar.

Kuni revisjoni tulemusi pole, on Hussari hinnangul mõistlik päevapoliitika ja Ukraina abistamine lahus hoida.

MTÜ Slava Ukraini esindajad revisjoni läbiviimiseni teemat ei kommenteeri.

Ettevõtte juhatusse kuulub vaid üks liige – Johanna-Maria Lehtme. Nüüd leidis Slava Ukraini nõuandev kogu, et juhatust tuleb laiendada.

Lehtme ise teatas, et tema tagasi astumisele pole mõelnud.

 

Allikas: ERR