Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Emakeelepäeval tuleb silmad pärani lahti teha, mitte lasta ennast unele suigutada

-
14.03.2023
Sõnad, mis peaksid meid innustama, kuid ei tee seda enam.
© UU

Emakeelepäeval räägitakse eesti keelest palju, kuid vähe seda ähvardavatest ohtudest – ja see on aastatepikkuse liberaalse valitsemise vili.

See, mis toimub emakeelepäeval, on tavaliselt ilus ja vajalik, kuid see varjab samas, kui suure pinge all on eesti keele staatus Eesti Vabariigis. Eriti hull on olukord Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal, kus viimaste aastate venestamislaine on tõstnud vene keele avalikus ruumis üsna etteotsa, millele järgneb kohe inglise keel.

Seda kogevad kõik eestlased, kes kohtavad teeninduses umbkeelseid slaavlasi ning näevad, et ka inglisekeelne rahvas ei kavatse eesti keelt õppida. Eestlaste kodumaal ei vaevu võimueliit rahvus- ja riigikeelt kaitsma, ja kui seda tehaksegi, siis Potjomkini küla stiilis.

Võim üritab eest keele tegelikku olukorda iga hinna eest varjata. Viimasel rahvaloendusel aeti eestlaste osatähtsuse fikseerimine mitme emakeele ja paljude muude küsimustega sedavõrd segaseks, et keegi ei saa aru, kus me siis oleme. Lõpuks lipsas kuskilt läbi tavapärane protsent, kus meid olevat nagu alati kaks kolmandikku – aga kes Tallinnas ringi käib, kuuleb kohe, et olukord ei ole kahe aasta tagusega võrreldav.

Võimueliidile on eesti keel riigikeelena koormaks – nende arvates võib ta olla, aga ei tohi suurtel keeltel jalus olla. Inglise keel olevat vajalik ülikoolide rahvusvahelistumiseks ning vene keel tähendab “vajalikku” odavtööjõudu. Eesti keel surutakse “aborigeenide keeleks”.

Eesti keele kallal käib tapatöö ka selle lihtsustamise kaudu ja üks kuritegelikumaid väiteid on see, et siis saavad välismaalased seda paremini õppida. Eesti keele teebki ilusaks tema grammatiline keerukus, lihtsustamisega muudetakse ta kreoolide pidžin-keeleks.

Eestis toimuv pole väga eriline, samal moel hävitatakse Venemaal soomeugrilaste ja USA-s indiaanlaste tausta, tegu on globaliseeruva maailmaga, kus rahvuste enda “eliit” lõikab läbi oma rahva juured. Selle vastu tuleb halastamatult võidelda, sest Eestis on võimule saanud äärmiselt rahvuslusevaenulik vasakliberaalne enamlaste hävituspataljon.

Uued Uudised