Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas meedia vassib: “Paeti algatuse” kirjeldusest on välja jäetud ühehäälsuse kaotamise nõue

-
14.03.2023
Jaak Madison ütleb Urmas Paeti algatuse kohta, et Eestile on see kahjulik.
© UU

Eesti meedia ei räägi tõtt: nii kirjutatakse küll “Paeti algatusest”, mis pidavat tagama EL-i välispoliitika töö “tõhususe”, kuid ei selgitata, mis asja taga on. Ja see on päris hull asi: “Paeti raportis” toonitatakse vajadust loobuda ühehäälsuse nõudest välispoliitilistes küsimustes ja kehtestada kvalifitseeritud häälteenamuse põhimõtte täieliku kasutuselevõtu teatavates välispoliitika valdkondades, nagu inimõigused ja rahvusvahelise õiguse kaitse ning sanktsioonide kehtestamine.

Laias laastus tähendab see, et konsensuse nõuet enam pole ja vastu olevatest liikmesriikidest sõidetakse lihtsalt enamusega üle, nagu Reformierakond oma satelliitidega Riigikogus.

Näiteks BNS-i uudisest Paeti raporti räigust välja ei loe: “Euroopa Parlament hääletab kolmapäevasel täiskogu istungil Strasbourgis parlamendi väliskomisjoni aseesimehe Urmas Paeti raportit, mis keskendub Euroopa Liidu välisteenistuse töö tõhustamisele.

Raport annab soovitusi Euroopa Liidu välisteenistusele ja Euroopa Komisjonile, kuidas kindlustada EL-i rahvusvahelist positsiooni ning suurendada EL-i mõjukust. Muuhulgas rõhutab raport, et EL-i välispoliitiliste eesmärkide saavutamiseks tuleb rakendada kõik vahendid – diplomaatia, rahvusvaheline kaubandus, arengukoostöö ning kaitsepoliitika. Samuti tuleks teha muutusi EL-i otsustusprotsessis välispoliitilistes küsimustes.”

Terve kirjeldus on nagu ilus muinasjutt, mis viitab, et kõik läheb hästi, kuid tegelikult rullitakse EL-i liikmesriikidest üle ja selle algataja on reformierakondlane Urmas Paet.

Uued Uudised

Loe ka Jaak Madison ühehäälsuse nõude kaotamisest välispoliitikas: see on eelkõige kahjulik väikeriikidele